Momci, nemojte lagati: Nova studija raskrinkala muškarce i njihove ‘centimetre tamo dole’

Postoji veliki problem s istraživanjem penisa – ili će vam barem muškarci reći da je veliki. Ako pitate muškarce o veličini penisa, lagaće vas i reći da je veći nego što zapravo jeste. Nova studija proučavala je koliko muškarci istraživačima lažu o veličini svog penisa i da li bi pružili tačnije podatke o ovom i drugim pokazateljima muškosti da su bolje plaćeni za svoje učestvovanje u istraživanju, piše IFL Science.

Kako bi proveo istraživanje, tim sa Univerziteta Agder i Švedskog fakulteta poljoprivrednih nauka zamolio je muškarce da sami procene veličinu penisa. Učesnici su bili podeljeni u dve grupe, odvojene samo po tome koliko su plaćeni za učestvovanje u eksperimentu, oko pet ili 22 dolara.

Penis veći od proseka

Obe grupe procenile su da im je veličina penisa „dramatično“ iznad norme, ali tim je otkrio da su oni u bolje plaćenoj grupe manje preterivali u svojim merama, što sugeriše da bi bolje plaćanje učesnika moglo povećati valjanost istraživanja dužine penisa koje su sami prijavili.

„Grupa koja je primala manju novčanu nagradu prijavila je veću dužina penisa u erekciji od grupe koja je primala veću novčanu nagradu“, objasnio je tim.

Međutim, iako je pogrešno prijavljivanje veličine penisa članova smanjeno većim plaćanjem učesnicima, veličina penisa grupe i dalje je bila znatno iznad proseka.

„Naši rezultati sugerišu da se lični podaci koji se odnose na fizičke znakove muževnosti mogu pouzdano prikupiti samo u laboratoriji gde se uslovi mogu u potpunosti kontrolisati“, dodali su naučnici, a prenosi Net.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.