U trendu

Mudar savet Karla Junga treba da čuju svi koji su ostavljeni i koji pate zbog bivše ljubavi

Prekid veze, razvod braka, veza kojom dominira hladnoća – sve ovo može biti teško podnošljivo za osobu koja voli, a koja je od strane partnera ostavljena, ignorisana, ‘stavljena na led’. Iako nam sve te promene u prvim danima izgledaju kao nepremostive, vreme nam i te kako pomaže da zacelimo rane. Jednoga jutra ćete se probuditi i reći – „prošlo je“. Vaše srce će osetiti da je prošlo. Ipak, uz vreme, važno je da i vi sami shvatite koliko je važno ‘otpustiti partnera’.

Glavna greška koju mnogi prave je da pokušavaju da zadrže osobu koja ih je ostavila, ne samo fizički, već u svom srcu, umu i duši. Jarl Gustav Jung, čuveni psihijatar, ostavio je iza sebe brojne mudrosti i psihološke savete, a ovaj je jedan od najboljih za sve one koju su ostavljeni i koji pate zbog bivše ljubavi:

„Ne zadržavajte onoga ko vas je ostavio. U suprotnom, neće doći onaj koji treba da dođe.“

Nakon emotivnog kraha s partnerom, setite se ovih reči. Sve dok je u našem srcu osoba koja ga ne zaslužuje, mi odbijamo ljubav od sebe. Ne molite za ljubav, ne maštajte o vraćanju na staro i ne zadržavajte negativne emocije i čežnju u svojoj duši, već sve otpustite.

Pustite da ode s osobom koja je otišla od vas. Da je trebala da ostane, da je vredna vas, bila bi tu. Ali, kako nije, vreme je da otvorite srce za nešto novo, ono što zaista zaslužujete.

Kada oslobodite sebe emotivnih lanaca iz prošlosti i otvorite srce, doći će „onaj koji treba da dođe.“ I vi ćete znati da je to osoba koja zaslužuje vašu ljubav, prenosi  Sensa.mondo.rs

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)