U trendu

Muškarci konačno otkrili zašto vole starije žene, neki od odgovora će vas strašno iznenaditi

Birati stariju ženu za brak je i dalje nedovoljno prihvaćeno u društvu, ali više nije takva retkost. Sprovedena su istraživanja koja su pokazala zašto muškarci biraju starije dame, a mi vam donosimo 5 najčešćih.

1. Zabranjeno voće – najslađe

Naše društvo još uvek nije sklono odobravanju veze mlađeg muškarca i starije partnerke, dok je obrnuta situacija mnogo prihvatljivija.

Ali upravo taj element zabranjenog voća kod muškaraca stvara dodatnu želju da isprobaju i ovako nešto.

Naime, tendencija ljudi je da više žele ono što ne mogu tako lako da dobiju, a to i ptice na grani znaju.

2. Veštine u krevetu

Sloboda i samouverenost su presudni faktori, a starije dame odavno su prerasle nesigurnost kada je u pitaju izgled. Muškarcima imponuje da imaju samosvesnu, iskusnu ženu kojoj baš oni mogu da udovolje.

3. Nezavisne su

Većina starijih žena ostvarila je svoje ciljeve kako u poslovnom tako i u finansijskom smislu, što u potpunosti skida teret s pleća partnera, koji inače ima pritisak od očekivane brige za životne obaveze.

4. Ne prave dramu

Poznato je da muškarci ne vole da komplikuju, posebno kada je reč o svakodnevnim sitnicama, a starije dame se vode istim motom. Reč „drama“ gotovo da ne postoji u njihovom ponašanju. One i u stresnim situacijama uspevaju da ostanu smirene i sačuvaju energiju za konkretno rešavanje problema. Emocionalno su stabilnije.

5. Zrelost, samopouzdanje, samosvesnost

Zrelost i samopouzdanje koje starije dame unose u vezu muškarcima stvara osećaj komfora, pa se oni oslobađaju obaveze da u svim situacijama prednjače i preuzimaju inicijativu. Mlađe žene sklone su menjaju mišljenja što muškarci često ne vole.

Ipak, ništa ne treba generalizovati. Naravno da nisu svi muškarci isti (ne vole svi starije žene) niti su sve starije žene iste. Postoje starije žene koje su još uvek nezrele, neiskusne i nisu nezavisne, kao što postoje i mlađe koje to jesu, samo je veća šansa da ovih 5 nabrojanih osobina odlikuju starije žene u odnosu na mlađe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.