U trendu

Muškarci misle da mogu da prepoznaju ženski orgazam – ovo su tajne ženskog užitka

Kažu da ne postoji siguran način da muškarac  ‘prepozna’ je li njegova partnerka doživela orgazam ili ne, ma koliko se pritom trudili. Doduše, ima onih koji vjeruju u to da su otkrili sve ženske tajne, pa su, tako, muškarci u jednoj studiji tvrdili da su uvereni da taj trenutak mogu da osete – na penisu.

Naime, ima onih koji kažu kako se ženski orgazam može prepoznati po grčenju mišića karlice kod partnerke.

–  Osjećaj je poput zatezanja i opuštanja oko vašeg penisa, poput pulsirajuće akcije – opisao je u jednom istraživanju na tu temu jedan 39-godišnjak. Nešto slično u istom istraživanju ponovila su još dvojica muškaraca (‘mišići se iznenada skupljaju ili grče, a i menja se vlažnost vagine’, kazao je jedan, dok drugi ističe da orgazam kod partnerke prepoznaje po istezanju mišića po celom telu).

Ali prema jednoj studiji koja je istraživala koliko su muškarci uopšte u stanju da prepoznaju orgazam kod partnerke, pokazalo se da je 85 odsto muškaraca verovalo da je njihova partnerka u zadnjem odnosu doživela orgazam, dok je samo 64 odsto  žena to i potvrdilo. Dakle, moguće je da su se muškarci nešto preračunali.

Naučnici kažu da osećaj na penisu koji pomenuti muškarci opisuju verovatno predstavlja kontrakciju mišića dna karlice i vagine kod žene, ali te kontrakcije nisu orgazam i ‘samo’ pomažu ženama da ga dožive, kažu. Štaviše, ima žena koje mogu da dožive orgazam i bez kontrakcija, kao i onih koje će doživeti te kontrakcije, ali neće stići do velikog vrhunca.

Pretpostavlja se, takođe da stepen osetljivosti muškarca na te kontrakcije prvenstveno zavisi od veličine penisa i osetljivosti nervnih završetaka. Veći penisi s većim obimom imaju veće šanse da ispune vaginu, a time i lakše mogu da osete promene.

Ali opet: budući da orgazmi dolaze u svim oblicima i uz različiti intenzitet, ne postoji siguran način da se potvrdi da je ono što penis ‘oseća’ zapravo orgazam, prenosi 24sata.hr.

Ukratko, nema koristi od pretpostavljanja ili iščitavanja skrivenih znakova, puno ćete više postići komunikacijom: Dogovorite s partnerkom neki znak koji će vam dati do znanja na čemu ste.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar