Muškarci uvek aljkavi? (2)

Postoji i druga varijanta muškaraca koji su navikli na čist i uredan dom – to su oni koji su naučeni da i sami doprinose čistoći tog doma. Od dečaka se i u ovoj varijanti retko traži neka velika pomoć, uglavnom da svoju sobu održavaju urednom i da izbacuju đubre. Ređi je slučaj da je od njih tražena i neka dodatna pomoć u sređivanju kuće, mada ima i toga, naročito ako u porodici nije bilo ženske dece.

Kada takvi dečaci odrastu i osamostale se, ukoliko ne žive sa ženskom osobom koja bi obavljala one poslove koje je nekada obavljala njihova majka, u početku će se „naći u čudu“ kad shvate koliko zapravo posla ima u kući i koliko treba biti organizovan da bi uvek bilo čistog veša, čistih peškira, čistih sudova – ali će se navići i, zato što su naučeni da cene urednost, sami će naučiti one poslove koje pre toga nisu znali (pranje veša, peglanje…) i sami će ih obavljati. Biće ponosni što su u stanju da potpuno sami održavaju svoj dom onakvim kakav su naučeni da vole. Jednom kada budu s partnerkom, biće im najprirodnija stvar na svetu da kućne poslove podele s njom, jer su kod sopstvene kuće već naučeni da svako ko živi u jednom domu treba da doprinosi čistoći tog doma.

Pogodite koji je, od tri opisana tipa muškaraca, najprivlačniji ženama (izuzev ako nisu naučene da je higijena isključivo ženski posao i da u ženski posao spada i da se žale na mušku aljkavost, ali da ne žele stvarno da je promene jer on onda ne bi bio „pravi muškarac“ – da, ima i takvih žena)?

Evo još jednog interesantnog detalja povezanog s muškarcima i njihovom urednošću: statistike pokazuju da su čisti i uredni muškarci istovremeno oni s višom inteligencijom, većim uspehom na poslu i većom zaradom. Ovo je podatak o kome bi mogli da razmisle i muškarci i žene, zar ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.