Na kraju prvog sastanka (2)

Kraj prvog sastanka s novim muškarcem je dobro vreme da mu stavite do znanja da ste uživale u vremenu provedenom s njim (naravno, ako jeste uživale), i da biste volele da ga ponovo vidite. Juče smo dali neke predloge kako to izvesti a da ne delujete napadno, a danas dajemo još neke.
Flertujuće rukovanje. Mnogima je problematično vreme na kraju prvog sastanka, kada se treba rastati – šta tačno tada uraditi? Može delovati zastrašujuće ideja da pokušate s poljupcem, jer ne znate koliko ste se stvarno dopali toj osobi, a ako se samo rukujete, to bi moglo da ispadne kao da ste učtivi, ali ne baš zainteresovani za novo viđenje. Tu može da pomogne malčice drugačije rukovanje – rukujete se, uz osmeh i kontakt očima, a zatim, dok još uvek držite ruku te osobe, pređite i drugom šakom preko njene, nežno, od zgloba ka prstima, nekoliko puta. Kompletno rukovanje bi trebalo da traje tek nešto duže od običnog. Ovo „flertujuće rukovanje“ govori da ste uživali u vremenu koje ste proveli s tom osobom i da biste voleli da je vidite ponovo. Odlično služi kao šlagvort za poziv na novo viđenje – ili za poljubac.
Rizikujte. Najbolje je, ipak, biti iskren i otvoreno reći ono što osećate. Ne baš: „Hoću da se udam za tebe i rodim ti petoro dece“, čak i ako vas je muškarac s kojim ste izašli u toj meri oduševio, već: „Bilo mi je lepo s tobom i volela bih da se ponovo vidimo“. Može da bude malo zastrašujuće reći to tako otvoreno, ali, u principu, ne bi se trebalo bojati negativne reakcije. Ko bi reagovao negativno kad mu kažete nešto tako lepo? Čak i ako nije zainteresovan, vaše reči će mu izmamiti osmeh i navesti ga da vam kaže nešto lepo. A ako ste se i vi njemu dopali, verovatno ćete se na licu mesta dogovoriti za sledeći sastanak. Zar to nije vredno rizikovanja?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.