U trendu

Najbolja prijateljica se razvodi – a vi?

Ume da napravi priličan haos u životu kad se vaša najbolja prijateljica udaje, a vi ste još uvek neudate; ume da napravi još i veći haos kada ste obe udate, a onda saznate da se ona razvodi, da više ne može da trpi da bude u braku s tom osobom. To može negativno da se odrazi i na vaš brak.
Što je najgore, do problema ne dolazi svesnim putem. Zaista nije verovatno da ćete pomisliti: "Ona se razvodi, najbolja mi je prijateljica, moram da budem solidarna i da se razvedem i ja", ili nešto tome slično. Ali, dešava se da žene budu veoma bliske prijateljice i da se u mnogo čemu identifikuju. Sklonosti i interesovanja su im slični, nije retkost ni da u slično vreme ostanu u drugom stanju i dobiju decu, da rade slične poslove, imaju slične probleme… Ne planiraju da to tako ide, ne trude se oko toga, samo povremeno zateknu sebe kako u životu svoje najbolje prijateljice maltene vide ogledalo sopstvenog života. A onda se, recimo, desi da se jedna od njih razvodi.
Razvod ne dolazi preko noći, naročito ne ako u braku ima i dece. Već duže vreme ste slušale prijateljicu kako se žali na svog supruga, možda je nasilan, možda pije, kocka se, možda se ružno ponaša prema deci… Ipak, nije vam to delovalo kao nešto veliko, jer ste njen brak posmatrale kroz prizmu sopstvenog, a vaš brak je dobar, bilo je tu i uspona i padova, ali je ipak dobar, pa vam se činilo da je i u njenom braku u pitanju neka prolazna kriza. Samo što je ispalo da nije: ona se razvodi, konačno je. Onda se vi upitate da li je i u vašem braku sve u redu. Moguće je i da počnete da vidite probleme tamo gde ih nema, da od sitnice iskonstruišete horor roman.
Čuvajte se toga! Ne dešava se svesno, pa ga zato nije nimalo lako sprečiti, ali ako se vaša draga prijateljica razvodi, a vi se sve češće svađate sa suprugom, sve više vam sve kod njega smeta, zastanite i razmislite ima li to veze sa stvarno ozbiljnim problemima u vašoj vezi ili tražite probleme u svom braku nakon što ih je vaša prijateljica našla u sopstvenom.
Setite se: ma koliko vaš život i život vaše prijateljice ličili, oni ipak nisu identični. Vas dve ipak niste iste osobe, niti ste udate za iste muškarce, niti su vam deca ista. Sve to znači da, ako vaša prijateljica ima određeni problem, ne mora nužno da znači da ga imate i vi – ne ako ga sebi ne napravite. Tužno je ako se brak vama drage osobe raspadne, ali dajte sve od sebe da to ne zatruje i vaš brak, jer to nikome ništa dobro neće doneti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar