U trendu

Najbolje bi bilo da sve bude kao nekada?

U vezi ste već duže vreme i ima nekih problema. To nije ništa neobično – u vezi bude problema, ponekad (ili i češće). Znate i da bi o problemima trebalo razmisliti, da bi trebalo smisliti neko rešenje, znate i to da bi bilo veoma korisno imati konkretnu ideju kako želite da stvari izgledaju (recimo, nije dovoljno želeti da „on bude romantičniji“, već je problem mnogo lakše rešiti ako definišete šta je tačno za vas romantika i šta biste tačno želele da on uradi). Kad razmišljaju o tome kako bi želele da im veza izgleda, u nekoj idealnoj varijanti, žene često kažu: „Ja bih da sve bude kao nekada.“ Međutim, to je greška. Zašto?

Kao jedno, nekada je bilo nekada i prošlo je. Stvari se ne mogu vratiti na ono kakve su nekada bile, mogu samo da idu dalje. Plus, po svoj prilici, stvari i nisu bile onakve kakvim ih se sećate – sećanja na „dobre stare dane“ uvek ulepšavamo, zaboravljajući na lošije trenutke, pamteći samo one lepe, kojima dodajemo neku nostalgičnu auru koju u vreme dešavanja uopšte nisu imali.

Šta učiniti kad tako osećate želju „samo da sve bude kao pre“? Za početak, pomirite se s tim da je to nemoguće i pokušajte da smislite nešto ostvarivo, neki konkretan izgled kakav biste želeli da vaša veza ima i za kakav vam se čini da ga zaista i može imati. Onda razmislite šta je sve potrebno da bi vaša veza zaista i imala takav izgled – i bacite se u akciju!

Nažalost, kada se dospe do „ja samo želim da stvari budu kao nekad“ razmišljanja, često se radi o tome da je vezi zapravo kraj i da zato i ne možete da smislite konkretniju želju – a nemate hrabrosti da sebi priznate da je kraj. Tako radije živite u prošlosti, u snovima o nekom idealnom vremenu, kakvo, zapravo, nije ni postojalo, osim u vašoj mašti.

Nemojte to činiti sebi! Suočite se s istinom, ma kako bolna bila – na duže staze, tako će vas manje boleti nego da zavaravate i sebe i druge. Ako je vezu moguće spasti, spasavajte je, a ako ne – krenite dalje. Vremena još uvek imate. Nemojte ga traćiti uludo na ono što se ne može ostvariti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.