U trendu

Najgora hrana za prvi sastanak (1)

Nije neobično da se za mesto prvog sastanka s potencijalnim partnerom ili partnerkom odabere neki restoran – to je lepo mesto za izlazak, i mesto na kome možete uživati u dobroj hrani dok se malo bolje upoznajete. Ipak, neke vrste hrane bi trebalo izbeći na prvom sastanku.
1. Špageti. Većini je poznata preslatka scena iz crtaća "Maza i Lunja", u kojoj kuce slučajno dohvate različite krajeve istog špageta, počnu da ga usisavaju, i njuškice im se spoje u "poljupcu". U stvarnosti, osim ako ste savladali veštinu elegantnog jedenja špageta, oni su krajnje nezgodni ako hoćete da se predstavite u dobrom svetlu. Uvek će neki od njih ostati da vise, što znači da ćete morati da ih usisavate dok vam poput pipaka landaraju iz usta, a sos se s tako landarajućih pipaka razleti unaokolo, moguće i na vašu garderobu, ili garderobu osobe s kojom ste izašli. Možete vi da to izbegnete time što ćete špagete iseći na manje delove, ali onda ste mogli da u startu naručite neke druge testenine.
2. Supa. Supe su uglavnom zdrave, i ukusne su, i pravo je uživanje jesti ih. Većina ljudi, međutim, nije dovoljno vešta da to uradi elegantno, pa tu dolazi do srkanja (koje baš i neće učiniti da delujete privlačno), a ako ste nervozni (ništa neobično za prvi sastanak), postoji i mogućnost prosipanja iz kašike ili tanjira. I još, ako je supa vruća, može vam "procureti" nos, još jedan ne baš privlačan prizor za prvi sastanak.
3. Pasulj. Celuloza je zdrava, ali svi znamo koji je problem s pasuljem: nadimanje i gasovi. I to se dešava ne samo s pasuljem u domaćoj varijanti, nego i sa "fensi" meksičkim ili nekim drugim egzotičnim varijantama. Pored toga što vam nadimanje neće prijati, ti gasovi moraju i da izađu – da li želite da tome izložite osobu koju pokušavate da impresionirate?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.