Najlakši način da prekinete svađu s partnerom: Ključ je u samo jednoj reči

Partneri koji se svađaju često ne znaju koji je povod njihove svađe, ali jednostavno znaju da žele da što pre završe s prepirkom. Stručnjaci za veze su otkrili kako da to postignete.

Partneru treba pokazati kako ste na istoj strani, odnosno da ste u istom timu, a samim time će i svađa promeniti smer.

„Kada kažete da ste na istoj strani dajete mu do znanja da niste neprijatelji, a on se onda fokusira na slušanje, kompromis i traženje rešenja problema umesto da nastavi sa svađom“, rekla je Ešli Ines, stručnjak za veze.

Na ovaj način svađa će se završiti mnogo ranije, a partner će razumeti i drugu stranu. Jednostavnom rečenicom svađa će se prekinuti makar na 10 ili 15 sekundi, a taj period dovoljan je da se smire otkucaji srca i da nastavite da normalno govorite.

Bračna terapeutkinja i stručnjak za veze Dženifer Čapel Marš kaže da se obični razgovori često pretvore u svađu zbog načina komunikacije. Kod fraze „na istoj smo strani“, smanjuju se tenzije i želja za pobedom u svađi, a problem se dalje rešava mirnim putem, piše Hufington Post. Još jedna terapeutkinja Vinifred Rejli rekla je: „Dobro je znati da kada jedna osoba u svađi pobedi, a druga izgubi, da zapravo obe gube.“

Iako su svađe nekada dobre u vezi, važno je znati granicu i kada stati kako se ne bi nastali novi problemi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.