U trendu

Najnovije istraživanje: IDEALNO trajanje predigre za oba pola, a ovo je najvažnije za vrhunac iz snova

Svi znamo koliko je predigra važna za povećanje uzbuđenja i zadovoljstva. A sada je istraživanje konačno otkrilo koliko ona doista treba da traje.

Nije tajna da je predigra itekako važan korak u bilo kojoj zabavi, naročito za žene koje se oslanjaju na dodatnu stimulaciju koja im pomaže da dostignu orgazam.

Fokusiranje na uvertiru pojačaće uzbuđenje i poboljšati seksualni život. Stručnjaci za seks otkrili su koliko vremena predigra treba trajati kao i koliko ona obično traje.

– Za muškarce i žene, bilo koja vrsta predigre koja uključuje dodirivanje i pokazivanje zajedničke brižne intimnosti pomaže u oslobađanju oksitocina i drugih ‘ljubavnih’ hormona – objašnjava američki lekar Steve McGough, vanredni profesor kliničke seksologije i direktor istraživanja i razvoja u Women and Couples Wellnessu.

Studija koja je proučavala vreme predigre između heteroseksualnih parova tvrdi da i muškarci i žene žele da predigra traje 18 minuta, prenosi 24sata.hr. Međutim, istraživanje je pokazalo da ona u proseku traje samo oko 11 minuta za žene i 13 minuta za muškarce.

Stručnjaci su otkrili načine na koji možete lako začiniti predigru – i lubrikant je na vrhu popisa. Podmazivanje je važno za klizanje ruku po telu. Bez toga, zadovoljavanje može biti neugodno, a za neke čak i bolno.

Osvrnuli su se i na ‘nesrazmeru u orgazmu’. Fenomen poznat kao ‘nesrazmera u zadovoljstvu’ odnosi se na razliku između toga koliko često muškarci i žene uživaju u seksu. Najređe orgazam dožive hetero žene, samo 39%, dok heteroseksualni muškarci dožive orgazam 91%, prenosi Daily Star.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)