U trendu

Namestite alarm: Muškarci i žene žele seks u sasvim različito vreme

Istraživači su proučavali u koje doba dana su ljudi seksualno uzbuđeni i otkrili da postoji ogroman jaz između muškaraca i žena.

Lovehoney je anketirao 2300 Britanaca. Ukupno 70 posto žena reklo je da su bili s nekim ko je imao potpuno drugačiji polni nagon, a sve zahvaljujući vremenu.

Naime, zaključili su da muškarci najviše vole jutarnji seks, bilo kada između 6 i 9 sati ujutro.

Žene vole noćnu zabavu i najraspoloženije su između jedanaest uveče i dva ujutro.

Istraživači su se potrudili da pronađu najbolje vrijeme za jutarnji i noćni seks, pa su zaključili da je jutarnji najbolje imati u 7:54, a večernji u 23:21.

– Ustaljeno je mišljenje da je ženski libido komplikovan, ali puno toga je psihološke prirode i obično nema puno veze s partnerom. Više je o ženskoj percepciji same sebe njenoj seksualnosti – objasnila je doktorka Allison Hil iz bolnice Good Samaritan u Los Anđelesu, piše britanski Sun.

Prema tome, ako želite da uhvatite svog partnera u pravo vreme, mogli biste da namestite alarm na gore navedena vremena i vidite šta će se desiti.

– Seksu kažemo ne češće od vas, ali to nije zato što nam je libido nizak. To je zato što nismo dobili dopuštenje za istraživanje svoje ‘prljave’ strane, poput vas. Otklonite kulturna ograničenja i žene bi bile lude. Uz jedan uslov… seks mora biti erotski i uzbudljiv. Ako je seks dosadan, mi ćemo okrenuti lice prema zidu. Treba nam zanimljiv, erotski seks, i bićemo spremne – dodaje stručnjakinja za seksualne odnose Trejsi Koks.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.