Naučnici izračunali dan i sat kada se partneri najčešće svađaju

Nije tajna da se parovi često svađaju. Prosečno, čak 312 puta godišnje u trajanju od dva do deset minuta.

Ako se sećate oko čega ste se zadnji put posvađali, ali ne znate kad je to tačno bilo, malo ćemo vam pomoći. Verovatno je u pitanju bio četvrtak uveče, otprilike oko 20 časova. Naime, upravo je to dan i vreme kad se parovi u proseku najčešće svađaju.

Do ovih i drugih zanimljivih rezultata došlo je jedno aktuelno istraživanje objavljeno u dnevnim novinama Daily Mail. Naučnici naglašavaju da se prosečno parovi svađaju oko deset minuta, a najčešće se bave banalnim i svakodnevnim problemima.

“Svi parovi se svađaju, a u većini slučajeva svoje vreme gube na banalne stvari kao što su kućni poslovi il izbor televizijskog programa”, objasnili su naučnici.

Na dnevnom redu nalazi se svađa nastala zbog mokrog peškira, kojeg je neko od partnera (uglavnom muška strana) ostavio na krevetu ili oko iskorišćene rolne WC papira koja nije bačena u kantu za đubre.

Naravno tu je i rasprava oko daske WC šolje koja nije spuštena ili svetla koje nije ugašeno. I da, verovatno pretpostavljate – žene su te koje u većini slučajeva počnu svađu oko tih problema.

Istraživanje je takođe pokazalo da su žene te koje izgube kontrolu nad svakodnevnim sitnicama i navikama partnera.

Zanimljiv je i rezultat da se parovi prosečno svađaju oko 312 puta godišnje. Ako uzmemo u obzir koliko traje godina, izgleda da previše vremena trošimo na svađe.

Mnogo rasprava počinje zbog svakodnevnih sitnica koje uz malo truda i jednostavnih rešenja možemo da izbegnemo. Setite se toga u četvrtak uveče kada se dohvatite daljinskog upravljača.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.