U trendu

Naučnici tvrde da postoji čak 3 vrste ženskog orgazma, možete li da ih prepoznate?

James Pfaus, profesor neuronauke sa Univerziteta Čarls u Pragu pozabavio se temom – jesu li svi ženski orgazmi isti?

Napravio istraživanje među volonterkama koje su pristale ‘da se poigraju’ malo sa posebnim vibratorom ‘Lavicom’ kod kuće, i to u trajanju od nekoliko dana, prenosi 24sata.hr.

Vibrator je bio programiran za merenje snage njihovih kontrakcija u dnu karlice putem dva senzora koje su istraživači analizirali na daljinu. Zanimao ih je ritam i obrazac tih pokreta kod akterki.

Zabeležili su kako izgleda vrhunac kod svake od njih, razvrstali su ih u kategorije i došli do zaključka da postoje tri vrste orgazma.

1. Talas 
– Žene najčešće doživljavaju talasasti orgazam odnosno uzastopne kontrakcije napetosti i otpuštanja. Gotovo polovina ispitanica ovako je doživela vrhunac – objasnio je profesor.

2. Lavina
– Druga najčešća vrsta orgazma je lavina. Žene koje su to doživjele otkrile su mi da su osećale veću napetost u dnu karlice koja se smanjivala kako je počinjao orgazam – kazao je.

3. Vulkan
– Najmanje verovatan ishod, prema ovom istraživanju, je vrhunac koji nalikuje na vulkan. To znači da žene doživljavaju nižu napetost u dnu karlice koja kao da eksplodira nakon orgazma – objasnio je i dodao kako i dalje istražuje ovu temu.

– Provodimo dugoročnu studiju o ženama koje koriste ‘Lavicu’ ne bismo li videli kako se ti različiti obrasci subjektivno doživljavaju kao orgazmi, kao nivoi užitka i odakle uglavnom dolazi stimulacija koja ih izaziva – rekao je on, a prenosi myimperfectlife.com.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar