U trendu

Nazvao/nazvala vas je pogrešnim imenom

U vezi se mogu desiti različite prijatne, ali i neprijatne stvari. Jedna od prilično neprijatnih, a relativno čestih, jeste kada vas voljena osoba nazove pogrešnim imenom, i to imenom bivše devojke ili bivšeg momka.
Nekada se to desi u razgovoru – ne uvek ni kad se partner ili partnerka obraćaju direktno vama, možda razgovaraju s prijateljem ili prijateljicom, a vi ste tu pored. Najneprijatnije je kada vas tuđim imenom – imenom bivše ili bivšeg – nazovu u trenutku strasti, dok vodite ljubav. To može dovesti do momentalnog nestajanja uzbuđenosti, do svađe, čak i do toga da besno odete nekud, da se neko vreme ne viđate s voljenom osobom. A nevolja je što se ovakav kiks može desiti u bilo kom trenutku veze, i ranije i kasnije. I uvek zaboli. I uvek prvo padne na pamet da voljena osoba bivšeg ili bivšu još uvek nije prebolela, a onda verovatno dođe i strah od toga da bi mogla da vas ostavi, da niste onako sigurni kao što ste verovali da jeste…
Ipak, ma koliko ovakav incident bio neprijatan i bolan, da li je zaista razlog za uzbunu? Ako se ponovi nekoliko puta u kratkom roku, svakako da jeste. Ukoliko su partner ili partnerka i dalje u kontaktu s tom bivšom ili tim bivšim, i tu ima razloga za zabrinutost. Nije da ćete sigurno biti ostavljeni (daleko od toga!), nije ni da je sigurno da bi oni odmah pohrlili u zagrljaj bivšima samo kad bi mogli, ali tu sigurno postoji bar ostatak neke emocije.
Ako se pak radi o izolovanom incidentu, i još ako je ime koje su izgovorili ono njihove prve devojke ili prvog momka, tu teško da ima razloga za uzbunu. To je ime koje su prvo povezali s ljubavnom vezom, a prva veza se, znate i sami, ne zaboravlja – što ne znači da biste smesta odmah otrčali u zagrljaj te osobe, čak i da imate priliku.
Šta učiniti? Bez panike. Lapsusi se dešavaju. Posmatrajte kako stvari teku, da li se vaš odnos s voljenom osobom menja (u lošem smislu), da li vam deluje kao da se između voljene osobe i bivšeg ili bivše nešto dešava (glavno je, ipak, pratiti kako stvari teku između vas dvoje). Ako izgleda kao da je sve u redu, ne uzrujavajte se zbog lapsusa (dešava se i nakon 20 godina veze, bez nekog posebnog uzroka). Međutim, ako vam se čini da partner ili partnerka nisu preboleli bivše, ljubazno ih zamolite da raščiste sami sa sobom s kime zaista žele da budu. Vi zaslužujete osobu koja želi da bude s vama i sposobna je da vam se posveti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.