U trendu

Ne morate biti komičar da biste ih impresionirali

Nije redak strah da na prvom sastanku morate biti genijalan komičar ili već na drugi način fenomenalni kako biste impresionirali osobu s kojom ste izašli i kako bi ona htela još neki put da vas vidi. A to uopšte nije tačno – najbolje je da budete svoji.
Šta ako budete svoji i ne dopadnete se toj osobi? Onda joj se ne sviđate takvi kakvi ste – kakvu bi svrhu imalo lagati kroz celu vezu i pretvarati se da ste nešto što niste? Naravno, treba se potruditi; ako ste tog dana loše volje, nije obavezno da režite na osobu s kojom ste izašli niti da se na nju istresate; treba se potruditi da se ponašate pristojno i budete prijatno društvo, ali nešto preko toga nema smisla.
I ne samo da nema smisla već može i da vas omete. Naime, dok se vi opterećujete time da smislite nešto genijalno duhovito čime biste tu osobu impresionirali, ne slušate šta vam ona govori, niti je upoznajete – i ne pružate joj priliku da ona upozna vas. Da i ne spominjemo da niko od vas i ne očekuje da budete genijalni komičar koga još uvek, eto, niko nije otkrio – većina ljudi traži normalnu osobu s kojom će im biti lepo.
Bez opterećivanja time da fenomenalnom šalom ili nečim genijalnim morate da impresionirate osobu s kojom ste. Ako se opterećujete time, niti nju slušate, niti možete da se opustite – kako se opustiti kad ste stalno u grču da se morate prikazati kao genijalac? Umesto toga, opustite se i pažljivo slušajte osobu s kojom ste izašli. Na kraju krajeva, zato ste i izašli s tom osobom, zar ne? Da je vidite i čujete, da je upoznate, ne da se vi prikažete kao zvezda i steknete obožavaoca.
Svi mi volimo da se dobro pokažemo, i to je u redu. Samo, najčešće zaboravljamo da ne moramo biti zvezde ni genijalci – dovoljno je da pažljivo slušamo i učestvujemo u razgovoru, pa da se o nama stvori povoljan utisak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.