U trendu

Ne nedostaju vam kad nisu s vama

Nekada se desi da se ljubav prema partneru ili partnerki praktično neprimetno ugasi. Nema svađe, nema sukoba, samo više ne volite tu osobu. Jedan od signala da bi moglo da bude tako jeste i ako vam ta osoba uopšte ne nedostaje kad niste s njom.
Da ne bude zabune, ne smatramo da treba da budete očajni svake sekunde koju ne provedete s partnerom ili partnerkom, da smatrate da vam nema života onda kad nije pored vas, hoćete da umrete od tuge i bola svaki put kada se makar i nakratko razdvojite, konstantno samo na voljenu osobu mislite. Bilo bi nezdravo u toj meri biti zavistan od nečije blizine. Isto tako, ne kažemo ni da se ne može desiti da vam nešto toliko okupira misli u nekom trenutku da praktično niste ni svesni da voljena osoba nije pored vas – zanesete se u nešto na poslu, ili u neki hobi, ili u neke obaveze, ili imate nekih teških problema koji veze s voljenom osobom nemaju, i onda neko vreme niti pomislite na nju niti vam nedostaje. To se dešava u svakoj vezi, sasvim je normalno, i nije signal da nešto tu ne valja.
Ipak, ima kada prođe duži period, a da na voljenu osobu (voljenu?) i ne pomislite a kamoli da vam nedostaje. Zapravo, uopšte ne mislite na nju kad niste s njom niti s njom razgovarate. Ne smeta vam da pričate s tom osobom, ne smeta vam ni da se vidite s njom, prijatno je to, ali vam nimalo ne nedostaje ni kad je nema. Lepo s njom (nije konfliktna osoba, nije svadljiva, lepo se slažete), ali lepo je i bez nje.
Kad je takva situacija, ne bi bilo loše biti svestan da vama zapravo i nije posebno stalo do te osobe. Nema tu više neke ljubavi. Ne kažemo da se morate rastati od te osobe i potražiti nekog novog, ne ako vam takav odnos bez ljubavi u tom trenutku oboma odgovara. Ima kada nam je miran odnos, bez trzavica, makar u njemu i ne bilo ljubavi, zaista potreban. Ono što je bitno jeste da tu osobu ne lažete, već da joj kažete kako stvari stoje – možda ona ne želi da bude u takvom odnosu, i u tom slučaju vi nemate prava da je samo svoje prijatnosti radi zadržavate.
Ljubav je u svakom slučaju potrebna svima, pa odnos u kome je više nema ne bi trebalo u beskraj održavati, inače će vam ljubav sve više i više nedostajati, može se desiti da za to optužite tu osobu koju više ne volite, i da odnos s njom prestane da bude prijatan. Zbog toga je dobro što pre prepoznati signale i biti svestan da tu ljubavi više nema, kako biste u nekom trenutku, kad skupite snagu, nastavili potragu za osobom koju ćete voleti, a osobi s kojom ste sada pružili priliku da nađe nekog ko će joj pružiti ljubav.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar