Ne počinjite novu vezu ako…

Duže ili kraće vreme bili ste u vezi i ta veza se okončala – ne baš slavno. No, kako kažu, život ide dalje i vi ne nameravate da do groba žalite za neuspelom vezom – željni ste da budete s novim muškarcem. Međutim, da li ste spremni za to? Možda još uvek nije vreme da započinjete novu vezu? Evo u kojim slučajevima  nipošto ne bi trebalo započinjati nov vezu.
Vaš bivši partner ima novu devojku. E, ne može to tako, ima i vi da nađete novog muškarca i da onda svog bivšeg pravite ljubomornim! Ukoliko je to vaš razlog za započinjanje nove veze, odustanite! Znamo, kada patite i kada ste ljubomorne na novu devojku svog bivšeg partnera, želite da mu "uzvratite istom merom" – ali zabavljanje s novim muškarcem samo zbog toga, pored toga što bi bilo detinjasto, bilo bi i krajnje nefer prema tom čoveku koji vam ništa nije skrivio. A ni vi se ne biste stvarno osećali bolje, plus bi vam se i ta veza neslavno završila jer ste je počeli iz pogrešnih razloga i osećali biste se još više deprimirano.
Svakog dana se vraćate u praznu kuću i ne možete to više da podnesete. Ovo nije nikakav razlog za ulazak u novu vezu – ako vam prazna kuća baš toliko smeta, nabavite kućnog mezimca.
Sve vaše prijateljice imaju partnere, samo vi ne. Plus, uvek je bilo društveno prihvatljivije da žena ima muškarca uz sebe. Treba li da objašnjavamo koliko je ovo loš razlog za ulazak u vezu? Ne možete baš uvek živeti onako kako je "društveno prihvatljivije", a svakako se ne treba vezivati za nekoga samo zato da biste ličili na "sav ostali svet" – tako ni vi ni vaš potencijalni partner nećete naći sreću. Svet? Neka gleda svoja posla.
Užasava vas ideja da idete sami na odmor. Razumemo vaš strah, ali to nije razlog za ulazak u vezu. Na odmor se može ići i s prijateljicom ili rođakom (nekom koja vam neće zvocati što nemate muškarca uz sebe).
Ne osećate se vrednom bez pažnje muškarca. U ovakvom slučaju, pre nego što se upustite u ma kakvu vezu, treba jako mnogo da poradite na sopstvenom samopoštovanju – vi, s muškarcem ili bez njega, vredite jako mnogo, a ako to ne uvidite, sve vaše buduće veze biće osuđene na propast.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.