U trendu

Ne podnosite njegovog najboljeg prijatelja

U principu je lakše kada nam se dopadaju prijatelji voljene osobe, naročito ako se radi o nekom bliskom prijatelju s kojim se vaš partner često viđa. Ipak, nije tragedija ni ako vam se njegov najbolji prijatelj ne dopada – s time je najčešće sasvim moguće izaći na kraj.

Super je ako je njegov najbolji prijatelj neko koga i vi rado viđate, s kime i vi rado pričate (naravno, nije poželjno da vam se dopada više od vašeg partnera), samo što ne ispadne uvek tako, nekad ispadne da ste s divnim čovekom, ali njegovog najboljeg prijatelja smatrate totalnim kretenom, i nije vam jasno šta je vaš dragi uopšte našao u njemu. Da niste i partnera pogrešno procenile? Kako čovek koji vam se toliko sviđa uopšte može da se druži s nekim ko vam je u toj meri odbojan?
Ovakav način razmišljanja može da dovede do velike frustracije – plus vas vodi na pogrešnu stranu. Ko zna otkad su vaš partner i taj odbojni čovek prijatelji, šta su sve zajedno prošli pa je vaš dragi voljan da toleriše i njegove negativne strane. U svakom slučaju, osim ako je taj najbolji prijatelj serijski ubica ili neko ko se pre dvadeset godina nakratko pojavio na televiziji kao slučajni prolaznik čiji su komentar prikazali a i dan-danas ne prestaje da priča o tome svaki put kad ga vidite, što bi mogao da bude razlog da odustanete od cele stvari, radi se o nekome s kime ćete koegzistirati.
To ne znači da ćete morati i da se sprijateljite s njim. Nikakvo zbližavanje s vaše strane nije neophodno. Budite ljubazne – i potrudite se da ispadne da ga viđate samo na nekim većim okupljanjima, gde možete ležerno da mu mahnete s drugog kraja prostorije i da se potom vratite razgovoru s nekim ko vam se više dopada, ili na događanjima na kojima ima malo ili nimalo razgovora, tako da do komunikacije između vas dvoje jedva da dolazi.
Uz to, možete svom partneru obazrivo reći kako se osećate u vezi sa njegovim najboljim prijateljem, i zamoliti ga da vam pomogne da komunikacija između vas i vama odbojnog čoveka bude svedena na minimum. Pošto ne tražite od njega da se odrekne tog prijateljstva, i ako se ne protivite da se on bez vas viđa s tim prijateljem, sasvim je moguće da će vam udovoljiti – moguće je da postoji i neka vaša prijateljica od koje se on sklanja, pa će odlično razumeti kako se osećate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar