Ne poklanjajte kao njegova majka!

Ima žena koje svojim partnerima redovno poklanjaju onakve stvari kakve im poklanja i majka. Neke od tih žena su čak i svesne toga, smatraju to lukavim potezom – ali takvu vrstu poklona bi trebalo izbegavati.

Na kakve poklone mislimo? Bokserice u pakovanju od po tri komada, četkice za zube, običan donji veš, čarape, sasvim obične šalove, kape, rukavice, košulje… Na gomilu praktičnih (i jeftinih!) stvari. U čemu je problem sa ovakvom vrstom poklona?

U tome što se radi o nečemu što bi mu majka kupila. O stvarima koje sebi svako može sam da kupi. Možda deluje kao da su ovakvi pokloni znak bliskosti, ali više ostavljaju utisak kao da verujete da on sebi ni obične gaće nije u stanju da kupi, pa to morate vi da obavljate, kao što je to radila njegova majka kad je bio mali (i verovatno to još uvek radi, ako nije uspeo da je oduči od toga). A takvi gestovi ne bude ni romantična osećanja ni strast, baš kao što vaš dragi ne bi (iskreno se nadamo!) gajio strast prema rođenoj majci.

Pa ipak, njemu stvarno fali donji veš! Tako vama deluje – on očigledno ne misli isto, inače bi ga nabavio sam, što će i učiniti čim shvati da ga nema dovoljno za presvlačenje a veš se pere normalnim tempom. Sad, ako ste primetile neke bokserice u kojima biste ga rado videle, to je druga stvar – njih nabavite i recite mu svoju želju.

U vezi je dobro davati poklone koji će asocirati na ljubav, romantiku, strast… Poželjno je, nekad, i nešto što bi mu i prijatelj kupio, kao što je DVD sa njegovim omiljenim filmom, jer partnerka treba svom dragom da bude i najbolji prijatelj. Na poklone kakve bi mu majka kupila ipak zaboravite – ili rizikujete da počne da vas tretira kao majku; i još i da vas poredi sa njom, na vašu štetu. To, pretpostavljamo, nikako ne želite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.