U trendu

Ne preterivati sa samopouzdanjem

Neretko se spominje da je dobro ako ostavljate utisak osobe koja je puna samopouzdanja, jer su takve osobe najčešće privlačnije i atraktivnije od onih koje deluju kao uplašeni mišić koji nikoga ne sme ni da pogleda i najradije bi se zavukao u svoju rupu. Međutim, i višak samopouzdanja može da napravi probleme u muško-ženskim odnosima ako ste sami i želite nekoga da privučete.
U čemu je problem? Jednim delom u tome što takve osobe mogu da deluju arogantno – sve one znaju, sve umeju, niko im nije ravan. Mnogi bi se bojali da priđu takvim osobama, a mnogi to ne bi ni želeli, radije bi potražili nekog nežnijeg i nekog za koga im se ne čini da ih gleda s visine.
Drugi problem je što osoba koja je baš puna samopouzdanja i to kontstantno pokazuje može da deluje kao da uopšte i ne traži ljubav niti vezu, kao da je sasvim dovoljna samoj sebi. Odlično izgleda i toga je svesna, odlično se oseća u sopstvenoj koži, uspešna je u svemu čega se dohvati, postiže sve što hoće – šta uopšte ponuditi nekom takvom? Šta bi to još moglo da bude potrebno takvoj osobi? Nekada reakcija na osobu koja ostavlja opisani utisak bude da joj prilaze samo oni koji nisu zainteresovani za ljubav ni za vezu, žele samo malo neobavezne zabave, a iz ponašanja te osobe su zaključili da je to ono što i ona želi.
Dobro je pokazati samopouzdanje, ali je dobro pokazati i izvesnu dozu ranjivosti. Pokazati da ipak nemate sve – imate dosta toga, puno toga ste uradili i postigli, ali nemate s kim sve to da podelite. Pokazati da ste, uz sve svoje uspehe, i dalje ljudsko biće koje je željno ljubavi, željno toga da bude voljeno, zagrljeno, podržano, željno toga da bude s nekim kome veruje toliko da može i da se opusti i "prepusti kormilo". Pokazati da vam je, pored vas samih, ipak potreban još neko, i to ne samo kao trofej ili kao neko za malo zabave, već neko ko će svoj život podeliti s vama, i s kime ćete vi podeliti svoj.
Kao i obično, neka "zlatna sredina" je najbolja i najprivlačnija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.