U trendu

Seks nije naučni poduhvat

O seksu se sve više priča i sve više razgovara, što je s jedne strane dobro. S druge strane, toliko je tekstova o seksu koji vam stvari objašnjavaju razložene u sitna crevca, da navode mnoge da vođenju ljubavi prilaze s naučne strane, što u odnosu s partnerom ili partnerkom i te kako može da smeta.

U čemu je problem? Problem je što se onda seksualni odnos shvata preozbiljno. Svaki detalj shvata se preozbiljno i, često, kao nešto što mora da uspe. A ništa ne uspeva uvek. Povremeno se desi neka nezgoda. Recimo, on ili ona pokušaju da zavodnički skliznu na krevet pokriven satenskim čaršavom, oni u svilenom donjem vešu… I nimalo zavodničku skliznu s čaršava pravo na pod. Bude ih užasno sramota, osećaju se izblamirano i ljubavna igra je pokvarena. A sve se moglo sasvim lepo razrešiti time što bi se partneri nasmejali nezgodi i nastavili – na kraju krajeva, nikakva nesreća nije se desila, niko nije povređen (osim nečije sujete), nema stvarnog razloga da se prekida s uživanjem.

Još jedan problem s preozbiljnim pristupom seksu je što ubija strast. Kada se seksu ne pristupi kao igri nego kao naučnom projektu (sve mora biti precizno izvedeno, dodirivaćete partnera ili partnerku na tim-i-tim mestima, jer ste pročitali da se tamo nalazi najveći broj nervnih završetaka pa će tako zadovoljstvo biti intenzivnije, pratite uputstva za neku tehniku kao da pratite uputstvo za čišćenje usisivača…), gubi se romantika i gubi se strast. Ostaje samo mehaničko izvođenje koje može dovesti jedino do mehaničkog orgazma, a svaki slučajni kiks kvari sve. Nimalo zabavno i nimalo ne budi želju da ponovo vodite ljubav, ni u skorije vreme, ni bilo kada.

Ne kažemo da poznavanje nekih tehnika smeta samo po sebi, kao ni da uvođenje nečeg novog, nečeg što vam nije spontano palo na pamet već ste o tome čuli ili pročitali negde, uništava vođenje ljubavi – naprotiv, radi se samo o pristupu stvarima. Ako na seks gledate kao na igru u kojoj uživate, zadovoljstvo će vam biti neuporedivo veće (da i ne spominjemo da ćete se tako mnogo više zbližiti s partnerom ili partnerkom) nego ako sve radite kao da je reč o naučnom ili poslovnom projektu od koga očekujete takve-i-takve rezultate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)