Ne tražiti od novog partnera/partnerke (1)

Najnormalnija stvar na svetu je da od bliskih osoba povremeno zatražite neku uslugu, da vam pomognu u nečemu. Ipak, dobra je ideja biti oprezan kada za pomoć zamolite novog partnera ili partnerku – neke usluge je bolje ne tražiti dok se malo više ne zbližite.
Postoje usluge koje su, jednostavno rečeno, gnjavaža. Takve usluge učinićete osobi do koje vam je baš stalo (ne mislimo samo na voljenu osobu već i na druge s kojima ste bliski), ali od partnera ili partnerke ih ne bi trebalo tražiti dok vam veza ne postane zaista čvrsta, ili rizikujete da ih ugnjavite u toj meri da, čak i ako ste im se pre toga veoma dopali, dobiju ideju da ćete svaki čas tražiti od njih da za vas čine ono što im se nimalo ne radi, što ih mrzi da rade i za sebe. Evo nekih takvih usluga.
Dočekivanje na aerodromu: uf. Prvo gužva u saobraćaju, pa čekanje da vaš avion stigne (avioni često kasne), eventualno čekanje da prođete pasošku kontrolu, čekanje da pokupite prtljag, možda pomaganje da nosite prtljag, ponovo gužva u saobraćaju… Nimalo zabavno. Plus ste i vi verovatno umorni od puta i niste najveselije društvo, samo čekate da stignete kući i da se odmorite. To je vrsta usluge koja se bez većeg neraspoloženja čini za roditelje, decu, muža ili ženu. Ako osobi kojoj tražite da vas sačeka na aerodromu niste ništa od navedenog, bolje vam je da uzmete taksi.
Pomoć u pakovanju jer se selite: još jedno „uf“. Zamislite da vam neko svaki čas govori: „Tu treba više lepljive trake“, „Pazi da to ne ispustiš, lomljivo je“, „Moj poslednji dečko je sam nosio taj orman pet spratova“, „Moja prethodna devojka je sve pakovala uredno kao da se samo time bavila od rođenja“… I tako satima. Nimalo zabavno, a kao nagradu dobijete nešto osvežavajuće da popijete, i partnera ili partnerku koji izgledaju suviše umorno za nešto zanimljivije, a i vi ste suviše umorni.
Pomoć u sređivanju dvorišta: s jedne strane, ima tu cveća, možda povrća, lepih biljkica, ali s druge, ima tu i korova koji treba počupati, trave koju treba pokositi, a u nekom trenutku će verovatno biti i blata. I mada postoje osobe kojima je valjanje u blatu interesantno, teško da će vaš novi dečko ili devojka želeti da provedu ono malo slobodnog vremena koje imaju prljajući odeću blatom i čupajući korov.
Sutra pročitajte o još nekim uslugama koje je bolje ne tražiti od novog partnera ili partnerke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.