Ne zatvarajte se nakon raskida

Nakon raskida, usled bola, ima onih koji će se zatvoriti, nekad za muško-ženske odnose uopšte, a nekad za bilo koga osim za osobu koja ih je ostavila. Ni jedno ni drugo nije dobra ideja, jer vam ne dopušta da nastavite sa svojim životom.
Naravno, biće vam potrebno neko vreme da odbolujete raskid, i moguće je da vam u početku neće biti do toga da ma koga viđate, i razgovor s kolegama na poslu mogao bi da vam smeta. Želite da se sklupčate i čekate da bol prođe. To je normalna rekacija, koja vremenom prolazi. Ako ne prođe, nastaju znatno ozbiljniji problemi od samog raskida.
Nekad se osoba povređena raskidom potpuno zatvori kad su odnosi sa suprotnim polom u pitanju, odbija da se prema ikome otvori. A nekad, odbija da se prema ikome otvori zato što se fiksirala za ideju da vrati bivšeg ili bivšu. Odbijaće da primeti ma koga drugog, hoće baš tu osobu koja više ne želi da bude s njom. A ta osoba ne želi da bude s njom, i život prolazi.
Ne dopustite da vam se to desi. Nakon što odbolujete raskid, otvorite se prema drugima. Ne specifično prema novim muško-ženskim odnosima, već prema novim ljudima i novim iskustvima – pa i prethodnog partnera ili partnerku ste sreli tako što ste bili ovoreni, zar ne? Tako ćete sresti i nekog novog.
Baš želite da budete s bivšima? Najčešće to nije dobra ideja, jer postoji gomila razloga zbog kojih veza nije uspela, ali ako je baš to ono što želite, i tada je potrebno da se otvorite. Da novim očima sagledate tu osobu. Da celu stvar gledate kao na pokušaj nove veze, a ne kao na obnavljanje stare, nesupele. Tada bi možda i moglo da uspe.
U svakom slučaju, otvorite se.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.