Neki načini da pokažete ljubav (1)

Svako voli da se oseti cenjenim i željenim, i to ne samo kada je određeni praznik ili godišnjica ili kada postoji neki poseban povod, nego i onako. Predlažemo vam neke načine kako da voljenoj osobi pokažete da je volite i cenite njeno prisustvo u svom životu, a vi odaberite one koji vam se dopadnu.
Napišite joj da je volite i cenite. Svojim rečima, svojom rukom. Može na čestitki, a može i na običnom papiriću koji ćete zalepiti na vidno mesto. Onda kada imate vremena i inspiracije, možete voljenoj osobi napisati i pravo pravcato ljubavno pismo – svojom rukom, nemojte kucati na kompjuteru. Nemojte u tom pismu reći samo šta volite kod nje već i kako te njene osobine ulepšavaju vaš život.
Kupite voljenoj osobi nešto za šta vam je poznato da ona to želi, ali nikako da nađe vremena (ili novca) da sama to nabavi. A možete i da obavite za nju neke stvari za koje joj hronično manjka vremena (plaćanje računa, na primer, ili da pokupite njene stvari s hemijskog čišćenja). Još jedna zgodna ideja, ako ste u mogućnosti da to učinite, jeste da se domognete potpisane slike neke od njenih omiljenih zvezda (nema veze koliko voljena osoba ima godina, ovaj gest pali i kod onih koji odavno više nisu tinejdžeri, svako voli bar neke glumce, muzičare, sportiste…) – ta slika će joj značiti mnogo više jer ste joj je vi nabavili.
Slušajte voljenu osobu pažljivo. Jedna od najčešćih žalbi nezadovoljnih u ljubavi jeste da nisu imali utisak da ih partner ili partnerka zaista slušaju. Ukoliko voljena osoba oseća da zaista obraćate pažnju na ono što govori, voleće vas još više i otvoriće vam se još više, a odnos će vam se produbiti. Kod voljene osobe ste i spremate se da idete? Ostavite joj neku lepu, simpatičnu poruku na jastuku (ne mora da bude ništa briljantno niti nikad pre viđeno – skoro svako bi se „raspilavio“ da na jastuku zatekne papirić na kome piše „Volim te“).
Saznajte koje je bilo omiljeno jelo voljene osobe kad je bila mala, pa joj to pripremite ili nabavite. Povremeno voljenoj osobi pošaljite kratak, lep mejl ili SMS poruku – ne toliko često da ih ometete u toku radnog vremena (zgodno je da poruke budu tako formulisane da ne zahtevaju odgovor), tek toliko da znaju da mislite na njih. Verujte, značiće im da u toku stresnog dana dobiju neku lepu reč od voljene osobe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.