U trendu

Nema problema kad se to diskretno uradi

Ima onih koji smatraju da s neverstvom nema problema ukoliko se to diskretno odradi. Prevareni partner ili partnerka ništa ne saznaju, osoba koja vara dobila je šta je želela, sve je u redu. Nije baš tako – problema i te kako bude.
Uraditi to diskretno. Partner ili partnerka neće ni saznati. Možda neće – ali možda i hoće. Možda neće saznati odmah, ali bi posle izvesnog vremena ipak mogli da čuju za to, i da shvate da ste ih izdali, radili im iza leđa, i sve vreme nakon toga to skrivali od njih, lagali ih. Ukoliko prođe dosta vremena, postoje šanse da partneru ili partnerki to više ne bude bitno, ali da li ste sigurni da želite da se pouzdate u to? Postoji šansa da će im biti i te kako bitno, možda će im biti važno to neverstvo, a vrlo je verovatno da im se sve neophodno naknadno laganje i prikrivanje neće činiti beznačajnim. Ne ako im je stalo do vas i do veze s vama.
Istina je, postoji mogućnost i da partner ili partnerka nikad ne saznaju da ste ih prevarili. Ali, vi i dalje znate. Svesni ste da ste im radili iza leđa. Svesni ste da ste ih prevarili. Svesni ste da ste ih nakon toga slagali, i da ste nastavili da ih lažete, kao i da svoj čin skrivate od njih. Da li vam je to ništa? Da li za takvu situaciju zaista možete da kažete da tu nema problema? A ako možete, u kakvoj se vi to vezi nalazite kad laganje, izdajstvo i prikrivanje nisu nikakav problem?
Prevarili vi partnera ili partnerku diskretno ili tako da se za to smesta sazna, biće problema. Problem sakrivanja i konstanantog laganja. Problem izdatog poverenja. Problem činjenja nečega za šta znate da bi povredilo voljenu (da li je zaista voljena?) osobu.
Zato, nemojte. Ništa se time ne rešava – a ma koliko diskretni bili, neverstvo je i dalje nemoralan čin, i teško da se za takvu situaciju može reći da tu nema problema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.