Nema šanse da se zaljubite u takvog

Mnogi imaju bar neku predstavu s kakvom bi osobom hteli da budu; neki imaju i čitav spisak poželjnih osobina, i čvrsto veruju u to da baš takvog žele. Međutim, srce se ne drži spiskova ni planova, i sasvim je moguće da vas "obori s nogu" neko sasvim drugačiji.
Nema šanse da se zaljubite u muškarca nižeg od vas. U devojku s kosom kraćom od vaše. U osobu druge rase. U nekog ko je 40 godina stariji ili mlađi od vas (dobro, ako imate 30, nikako ne možete da se zaljubite u 40 godina mlađu osobu). U osobu koja ne voli planinarenje. U nekog ko stalno gleda utakmice. U nekog ko se bavi ovom ili onom profesijom. U… Mnogo je mogućih primera. Ono što je zajedničko jeste da se priličnom broju ljudi desi da se jako zaljube u osobu za koju im ne bi palo na pamet da može iole da ih zainteresuje. Ta osoba ih prosto "obori s nogu", i postane im potpuno nebitno što ima tu-i-tu osobinu koju su smatrali nepoželjnom.
Da ne bude zabune, jedno je zaljubiti se, pa i osetiti neverovatno snažne emocije, a nešto sasvim drugo ostati s nekim na duže staze. To što vas je oduševilo kod nekog – gomila osobina koja vas je oduševila kod nekog – ne mora da znači da ćete vas dvoje moći dobro da funkcionišete u zajednici. Ne kažemo da je sigurno da je vaša veza osuđena na propast, ali, snažne emocije nisu garant duge i stabilne veze.
Korisno je imati neku predstavu s kakvom osobom biste želeli da budete. Ali, loša je ideja slepo se držati te predstave (koju bi ionako bilo dobro povremeno menjati, onako kako se i vi menjate i uviđate neke stvari o sebi i drugima), jer bi vam vrlo lako život mogao pokazati da grešite, da srce ne mari mnogo za pravila i da bi moglo da zakuca za osobom kakvu ste unapred otpisali kao nepoželjnu.
Uživajte u ljubavi!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.