najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nemate ideju šta bi vam prijalo

Ima onih kojima je problem u seksu to što ni sami ne znaju u čemu bi uživali. I ne samo to već nemaju ni ideju šta bi uopšte mogli da pokušaju. Tu istraživanje može da pomogne – ne brinite, ne mislimo na istraživanje tipa da svaki čas menjate partnere i pri tom ne pazite na zaštitu ni na zdravlje.
Kakvo istraživanje, onda? Uz pomoć interneta, preko časopisa, iz knjiga koje se bave seksom… Naravno, sve počinje u glavi i u odnosu s voljenom osobom, kao i u odnosu koji imate prema seksu kao takvom; ako ste uvereni da je seks nešto gadno i prljavo što treba trpeti veze radi, teško da ćete moći da uživate, kao što je teško da ćete uživanje naći uz osobu uz koju niste u stanju da se opustite, koja vam je odbojna.
Na raznim mestima koje smo naveli možete potražiti šta je sve to u čemu drugi uživaju, kakvi dodiri, kakvi odnosi, kakve tehnike… Neće sve to prijati i vama, nešto u čemu neko baš uživa može da vas ostavi potpuno ravnodušnim, ali vam može dati ideju šta biste mogli da isprobate, pa ako vam prija, super, a ako ne prija, tražite dalje. Dobro bi bilo ne pasti u zamku mišljenja da, ako vam ne prija nešto što prija drugima, nešto nije u redu s vama – sve je u redu, jednostavno, različitim ljudima prijaju različite stvari.
Da ne bude zabune: nećete ni preko interneta, ni u časopisima ni u knjigama naći odgovore, kao ni nešto što vam može pouzdano reći šta će se baš vama dopasti. Odgovore možete naći samo vi sami, sami ili uz pomoć voljene osobe. Ono što preko interneta, časopisa, knjiga možete naći jesu ideje, ideje kako da uopšte počnete svoje istraživanje, šta je to što biste mogli da probate. Jednom kad nađete nešto za šta se ispostavi da vam odgovara, ne treba tu stati, jer onoga što vam prija i u čemu možete da uživate svakako ima znatno više od te jedne stvari.
To je ono što možete sami; uz pomoć i podršku voljene osobe, trebalo bi da možete znatno više – takva vrsta uživanja i jeste zamišljena za dvoje, za dve osobe koje se vole.

1 komentar
  1. Nataša Gajić

    A da biste se našli kao dvije osobe koje se vole, morate da poradite još sijaset stvari koje vas opet tjeraju da idete sve u krug. Jer za sve vam treba još jedna osoba koju volite. A gdje je ona? I gdje ste vi njoj? Potpuno ista pitanja kada ste sami ili u paru, šta bi vam prijalo, a da ne isprobavate nasumično i odoka. Volite (li) se, ljudi.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike