U trendu

Nemojte se zavaravati: Ako osećate ovih 7 stvari, to nije ljubav

Nemojte zameniti požudu za ‘pravu stvar’. Uobičajeni scenario je da upoznate nekog novog i dovoljan je jedan pogled da se zapali fitilj seksualnog vatrometa, jedva možete da držite ruke podalje jedno od drugoga, a uzbuđenje zbog svega toga deluje vam kao da se zaljubljujete. Ali, treba biti oprezan.

Vrlo je lako zameniti eksplozivnu hemiju fizičke privlačnosti s dugoročnim romantičnim potencijalom. Ali ako spremni iskreno da procenite svoje postupke i osećanja, nije teško prepoznati istinu, piše 24sata.hr.

Ako osećate ovih 7 stvari, niste zaljubljeni:

1. Privlačnost je više fizička nego emocionalna

Šta vam je kod partnera prvo privuklo pažnju, jeste li primetili njegov smisao za humor ili ljubaznosti, da li je to pak bio njihov izgled i način ponašanja… Nema ništa loše u tome da neko dobro izgleda i da cenite tu osobinu kod nekog, ali ako to nije popraćeno dubljim razlozima, možda ćete biti razočarani.

2. Kažete ‘da’ seksu kako biste zadržali nekoga u blizini

Kad tek počnete izlaziti s nekim novim, može doći trenutak kada će biti jasno da on ili ona očekuju seks kao sledeći korak – i da bi njihovo zanimanje za vas moglo nestati ako se ne slažete. Reći ‘da’ može biti jednostavan način da izbegnete pad njihovog interesa.

3. Vi ste ljubavnici, ali ne baš prijatelji

Seks je stvarno dobar, možda čak i odličan. Ali što još imate zajedničko, o čemu biste razgovarali da nema akcije, znate li lične podatke o njima koje ne znaju ni njihovi najobičniji prijatelji – ako imate problema s odgovorima na ovakva pitanja, velika je verovatnoća da se radi samo o seksu.

4. Zajedničko vreme provodite u krevetu

Izlazite li zajedno na javna mesta gde bi trebalo da se zabavite i bolje upoznate, ili se uglavnom ‘družite’ kod kuće gde je seks odmah dostupan?

5. Kad seks završi, želite da odete

Sama požuda često je sve što je potrebno da spoji ljubavnike. Ali kada je seks gotov, požuda sama po sebi može proizvesti obrnutu reakciju – poput magneta koji se drže zajedno dok ih ne okrenete na suprotne polove. Ako nijedno od vas ne može da ostane i mazi se ili provede ostatak večeri zajedno, tada je potencijal za pravu ljubav verovatno mali.

6. Seks je možda dobar, ali se i dalje osećate nezadovoljno

Istraživači su prepoznali da biohemija seksa – putem otpuštanja hormona poput oksitocina, dopamina i serotonina – treba stvoriti osećaje ugodnosti i povezanosti s partnerom. Ali to ne može da nadvlada intuiciju o pravom potencijalu veze. Čuvajte se ako se nakon seksa osećate prazno, a ne ispunjeno.

7. Opirete se upoznavanju partnera s prijateljima i porodicom

Da li je ova osoba neko koga jedva čekate da pokažete i upoznate sa svima ili intuitivno sumnjate da će ljudi koji vas najbolje poznaju i vole uvideti istinu koju se trudite da poreknete – ako ste u iskušenju da zadržite vezu u tajnosti, velike su šanse da ona nema dugotrajan potencijal, donosi YourTango.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar