Neobavezan i pozitivan razgovor

Kada se upoznate s novim muškarcem i počne razgovor, o čemu najčešće pričate? Pod pretpostavkom da on nije od onih „ja pa ja“ tipova koji vam ne daju da dođete do reči, naravno. Kada se upoznaje nova osoba, ćaskanje uz diskretno ispitivanje je uglavnom najbolja varijanta, barem po mišljenju većine i muškaraca i žena – a opet, iznenađujuće često, žene će u razgovoru s novim poznanikom ili poznanicom da se žale.

Žaliće se na šefa, na zdravlje, na nesnosan komšiluk i naporne prijatelje. Pričaće o grozotama (zdravstvenim ili nekim drugim) koje su se desile nekome koga znaju. Žaliće se na to kako je vreme odvratno, kako je sve skupo, a politička situacija u zemlji nikad gora. Neke će i zlobno primećivati mane u izgledu nekog od prisutnih. Naravno, zaista će malo koja žena da izređa baš sve žalbe koje smo naveli, ali mnoge će se žaliti na ovo ili ono.

Šta se onda desi, ako razgovara s muškarcem koga je tek upoznala? On pobegne od nje, naravno. Poneka žena bi možda, iz sažaljenja, i ostala pored muškarca koga je tek upoznala, a koji se toliko žali (jadničak, nije mu lako kad pred nepoznatom osobom mora da ispriča svoju muku), mada su i žene sve manje sklone toj vrsti mazohizma. Muškarac će se skloniti od takvog namćora i kukumavke. Ne, neće osetiti nagon da zaštiti jadnicu koja se toliko muči, osetiće nagon da pobegne i nađe neku dopadljiviju osobu, ili samo da pobegne i vrati se svojoj kući, svom kompjuteru i svom psu, koji ga nimalo ne gnjavi, samo hoće da se malo poigra s njim u toku dana i da dvaput dnevno bude izveden napolje.

Surovo? Ne, samo zdrav nagon za samoodržanjem. Naravno da dama može imati problema, ali problema imamo svi i zaista je nepristojno i veoma neprijatno zamarati time osobu koju smo tek upoznali. Poveravanje o ličnim problemima dolazi kasnije, ukoliko bude nekog kasnije. Da bi do tog kasnije došlo, potrebno je prvo se dopasti osobi s kojom razgovarate – što znači neobavezan, pozitivan razgovor kojim ćete pokazati da ste zanimljivi, zabavni i prijatno društvo. S takvom osobom će svako poželeti da ostane, a s vremenom i da joj pomogne u rešavanju ponekog problema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.