U trendu

Nevolje sa seksom u vodi

Koliko li samo postoji romantičnih scena s ljubavnicima koji su zajedno u vodi, bilo da se radi o morskoj vodi, o talasima koji zapljuskuju njihova tela, ili o vodi u kadi. Zaista, ideja o seksu u vodi može delovati veoma privlačno, barem u teoriji – naga tela s kojih se slivaju kapljice vode; ukoliko se radi o kadi, mogu da budu i klizava od sapunice, ako se radi o plaži, tu je romantika…

U praksi, međutim, seks u vodi može i te kako da bude problematičan – u toj meri da i ne bude baš neko iskustvo, osim, eto, da možete da kažete da ste probali i to. Da li ovo znači da je najpametnije unapred odustati od seksa u vodi? Nije obavezno – evo kako možete rešiti neke od problema koje seks u vodi donosi.

Neke od nevolja su s kondomom – znamo, za mnoge je kondom ionako „kvariša zadovoljstva“, ali ni polno prenosive bolesti ili neželjena trudnoća (ili oboje!) nisu baš neko zadovoljstvo.

Kondom je u vodi teško upotrebiti, jer ga je, prvo, teže staviti pod vodom, a kao drugo, voda može prodreti unutra i prouzrokovati spadanje prezervativa. Dodatni problem je što neki proizvodi koje ćete možda koristiti (šampon, gel za tuširanje, krema za sunčanje) mogu da oštete kondom od lateksa (a ti su najčešće u upotrebi). Pored toga, ne zna se kako voda i/ili hemikalije u bazenima ili termalnim bazenima utiču na kondom.

Šta, dakle, s kondomom? Jedno rešenje jeste da ga muškarac stavi pre nego što uđe u vodu. Drugo rešenje – i znatno prijatnije – jeste da seks imate s osobom s kojom ste već duže vreme u monogamnoj vezi i sigurni ste da ste oboje „čisti“ od polnih bolesti; za kontracepciju je u tom slučaju moguće upotrebiti i neko drugo sredstvo, nije obavezno da bude kondom.

Još jedna nevolja sa seksom u vodi je što voda ispira prirodni lubrikant koji luče tela, što može dovesti do podjednako bolnog i neprijatnog seksa kao i penetracija bez dovoljno pripreme. Ovaj problem može se rešiti upotrebom veštačkih lubrikanata, onih na bazi silikona – oni su u potpunosti vodootporni, pa su zato za ovakve avanture idealni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.