U trendu

U zabludi smo: Evo kako ZAISTA izgleda seks u braku

Da li su istinite priče koje često slušamo?

Mit br. 1: Prvu bračnu noć svi se ludo seksaju

Nakon svega, teško da je ikome do seksa. Posle venčanja i svadbene večere, većina je i umorna i pripita. A da ne govorimo i da su iscrpljeni vodeći računa da se njihovi prijatelji i porodica dobro provedu.

Nije to sada baš čest slučaj kao nekada, ali ima onih koji čekaju venčanje kako bi iskusili prvo vođenje ljubavi. E, to je tek raspad sistema… Možda ne bi bilo loše da na isti način na koji pričate o torti, pozivnicama… popričate i o očekivanjima u prvoj bračnoj noći. Donesite zajedničku odluku da ne pijete previše i dogovorite se kako ranije da pobegnete sa zabave u sobu u razumno vreme.

Mit br. 2: Kada ste u braku, želja umire

Možda nećete svaki dan kidati garderobu jedno s drugog, ali to ne znači da će seks biti imalo lošiji. Postoji mnogo načina da se probudi strast u životu u godinama koje dolaze: nosite seksi odeću, flertujte, izlazite zajedno, zavodite jedno drugo.

Jedna od najboljih strategija za osvežavanje odnosa je zajedno probati nove aktivnosti. Izaberite adrenalinske sportove jer ne samo da stimulišu telo, već poboljšavaju vašu seksualnu vezu. Što se tiče svakodnevnih aktivnosti, osim da ga samo držite se za ruku, pljusnute ga i po stražnjici “u prolazu”… sve to pokazuje naklonost.

Čak ima jedan zanimljiv savet seksologa – svakih nekoliko meseci uradite ovu vežbu: sedite u njegovo krilo (obučena ili gola), okrenuti prema njemu licem i obmotajte noge oko njegovog struka. Zatvorite oči, prislonite čelo uz njegovo i dišite zajedno u istom ritmu dva minuta. Sinhronizovano udisanje i izdisanje stvara jaku seksualnu energiju između dvoje ljudi. Zašto ne probati?

Mit br. 3: Što ste stariji i krupniji, to ćete njemu biti manje privlačne.

Vaš partner vas prilikom seksa ne zamišlja 10 kila lakšom ili ne beleži vaše mane, već uživa u vama kakvi jeste u tom trenutku. Ostavite po strani svoju nesigurnost i obratite više pažnje na ono što uzbuđuje vas i vašeg partnera.

Muškarci jesu vizuelni tipovi, ali im je važnije da primete samopouzdanje, ono je to što ih najviše privlači. Ako vam manjka samopouzdanja, krajnje je vreme da počnete da vežbate. Ne samo da ćete biti u dobroj formi, već će i mozak početi da oslobađa endorfin koji poboljšava raspoloženje i opušta.

Mit br. 4 U porodični život prepun obaveza teško je uklopiti seks

Da bi vaša veza ostala jaka, seks svakako morate da uklopite u svoj brak. Nije brak samo pisanje domaćih zadataka i razvoženje dece na različite aktivnosti. Važno je pronaći vreme čak i kada ste zatrpani obavezama, jer je seks prirodan način smanjenja napetosti i stresa.

Teško ćete biti raspoložene posle napornog dana na poslu, ali možda je vođenje ljubavi ujutro, kad ste odmorni i sveži, a nivo testosterona najviši, najbolje rešenje. Podesite alarm 15 minuta ranije, pa će vam dan početi pozitivno.

Ako vam se luda jutra čine nerealna, ne gubite veče ispred televizora. Svakako ga ne unosite u spavaću sobu. Istraživanje italijanskih naučnika pokazalo je da parovi koji gledaju televiziju u krevetu dva puta ređe imaju seksualne odnose.

Mit br. 5: Još razmišljate o bivšem

Svesno ili nesvesno ga upoređujete s bivšom ljubavi. Dobro razmislite zašto vam se to događa. Možda samo zato što je nedostupan, pa time možda i poželjniji. Verovatno mislite samo na pozitivne aspekte odnosa s bivšim i zaboravljate razloge zašto je veza propala.

Ako je vaš trenutni odnos pun poverenja, druženja i naklonosti, bićete srećni i zadovoljni u godinama koje dolaze. Ne sekirajte se!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)