U trendu

Nije perverzna: Jedna reč najviše uzbuđuje u seksu

Neke ljude bezobrazne reči u krevetu uzbuđuju više nego bilo šta što biste fizički mogli da uradite da ih uzbudite. Drugi razmišljaju da probaju čuveni „dirty talk“, ali ne znaju odakle bi krenuli ni šta bi tačno trebalo da kažu.

Laknuće vam kada čujete da uopšte ne morate da budete mnogo maštoviti niti da „izmišljate toplu vodu“ kada je u pitanju seksi šaputanje u krevetu.

Šta više, mnogi muškarci i žene su na društvenim mrežama otkrili da ih najviše uzbuđuje kada partner tokom seksa izgovori njihovo ime.

To, naravno, može da se uradi na različite načine – možete tokom predigre, recimo, da šapnete partneru ime na uvo, ili da ga uzviknete na vrhuncu „igre“.

„Tokom seksa volim da čujem kako izgovara moje ime“, napisala je jedna žena na Twitteru, a druga dodaje da inače ne voli svoje ime, ali da je baš to pali u krevetu.

I dok se mnogi pitaju otkud toliko seksi čarolije u izgovaranju imena, profesorka psihologije dr Mišel Druan kaže da kada čujete sopstveno ime tokom seksa, to pomaže da se bolje povežete sa partnerom.

„Ljudima je u prirodi da traže pripadnost i ljubav, a kada neko izgovori naše ime, potvrđuje bliskost i pojačava osećaj pripadnosti“, kaže ona.

I klinički seksolog Sindi Darnel saglasna je sa ovom teorijom.

Ukoliko razmišljate o „bezobraznoj priči“ u krevetu, bilo da biste se zadržali samo na izgovaranju imena ili biste išli dalje od toga, pametno je da pre toga razgovarate sa partnerom. Ne volimo svi iste stvari u seksu, pa je uvek bolje da unapred popričate o nečemu, nego da „upropastite“ seks nečim što partneru neće prijati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.