U trendu

Nije sad trenutak…

Nemoj sad, čekamo goste… Joj, umorna sam… Treba da idem na posao… Gledao si utakmicu, pusti sad mene da gledam sapunicu… Koliko puta dnevno pomislite na vođenje ljubavi? Neka istraživanja pokazuju da svako od nas, u proseku, pomisli na vođenje ljubavi osam puta dnevno. Naravno da to nećemo raditi toliko često (bar ne svi i bar ne svakog dana), ali koliko često to zapravo uradimo? Prosek pokazuje: jednom nedeljno. Zašto ne češće? Razlozi su različiti.
Da bi vođenje ljubavi bilo "ono pravo", potrebno je mnogo toga: da sutra ne moramo rano da ustajemo, da nam niko (gosti ili deca) neće u skorije vreme banuti u sobu, da smo imali romantičnu večeru uz svetlost sveća, da nas niko nije previše iznervirao tog dana, da imamo bar dva sata vremena na raspolaganju, da su zvezde u pravom položaju… Pa to je već preterano, reći ćete. Naravno da jeste i malo ko će zahtevati baš sve to da bi vodio ljubav, ali činjenica je da većina nas previše komplikuje kad se radi o "pravom vremenu za ono". Želimo mi, ali, eto, sad baš ne možemo.
A zašto ne? Šta je problem, gosti će uskoro naići? Neće još jedno petnaest minuta – što može da bude sasvim dovoljno i onda ćete ih dočekati sa srećnim osmehom na licu i totalno opušteni i raspoloženi (vaša opuštenost biće toliko zarazna da vam neće zameriti ni ako su nekoliko minuta čekali na vašem pragu). Umorni ste nakon posla? Vođenje ljubavi je pravi način da se opustite i oslobodite stresa – ne, ne mora svaki put da bude "seks-maraton". Deca možda još nisu zaspala i mogu da vam upadnu u sobu? Reći ćete im da izađu. Treba da idete na posao? A kakva će se to tragedija desiti ako krenete dvadesetak minuta kasnije?
Jeste, korisno je planirati – korisno je da unapred odvojite vreme tako da vas jedno dva sata ništa i niko ne uznemire, da možete potpuno da uživate jedno u drugom. Ipak, nije uvek neophodno. Nema ničeg lošeg ni u tome da, recimo, svog dragog, kad se vrati s posla, sačekate u kadi – a večeru poslužite nakon što ste se oboje opustili. Ne stidite se svojih želja i nemojte ih baš svaki put odlagati "dok ne bude pogodno vreme"; umesto toga, ako vam se desi da se osetite raspoloženo za seks, prošapućite neki "bezobrazluk" svom dragom i u najnepriličnijem trenutku, i videćete kako ćete vrlo brzo prošaputano moći i da ostvarite.
Za sve što zaista želimo uvek je moguće izdvojiti nešto vremena – moguće je da to neće izgledati "kao na filmu", ali kakve to veze ima? Ionako treba da živite svoj život, a ne film. Uživajte u stvarnom životu, svom životu – a oni na filmu neka rade šta hoće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.