U trendu

Nije stvar u njegovoj nezaposlenosti

Priličnom broju dama se desilo da upoznaju nekog muškarca, ispadne da je on nezaposlen, one se sklone od njega, i on ih kasnije optuži da su snobovi ili da samo jure materijalno. Međutim, neretko bude da tu uopšte nije stvar u tome što je on nezaposlen.
Ne kažemo, ima i dama koje će želeti isključivo situiranog, obezbeđenog, koji ima redovna i solidna primanja. Nije retkost da je jedno od prvih pitanja koja ona postavi koji on auto vozi, i onog koji auto nema uopšte i ne uzme u obzir. Ali, daleko od toga da su sve dame takve.
Ono što dame odbije kod nekih muškaraca nije to što on trenutno nema posao. Svakome se može desiti da posao izgubi, život je krajnje nesiguran. Ono što te dame odbije bude to što u razgovoru s njim shvate da se on i ne trudi nešto posebno da posao ili već nekakav izvor prihoda (ne mislimo na kriminal) nađe. Navikao je već tako, moguće je i da ima nekog ko ga izdržava (uglavnom to budu roditelji), ulenjio se, i ne traži više ozbiljno. I to je ono što damama bude odbojno, jer im onda deluje kao da je on lenština na koju ne bi mogle da se oslone i koju bi u slučaju veze morale da finansiraju, a u slučaju braka i izdržavaju. Odraslu osobu, fizički zdravu, koja se jednostavno ne trudi da nađe posao – šta će njoj to?
Nekad se ne radi o tome da on ne pokušava ozbiljno da pronađe posao, nego se pred njom pretvara da je sve "laganica", želi da deluje opušteno, i ne želi da pokaže da mu ne uspeva da pronađe nov posao ili nekakv izvor prihoda. Ako je takav slučaj, nemojte svoj trud kriti od nje; recite joj šta ste konkretno preduzeli i šta i dalje preduzimate kako biste našli radno mesto. Ona želi da vidi da se vi trudite – trud ne uspe svaki put, ali ako se trudite, znači da niste preraslo derište koje samo traži nekog ko bi se brinuo o njemu.
A ako se ne radi o tome da on prikriva da se žestoko trudi da nađe posao, već ili birka, ili "posao traži, a moli Boga da ga ne nađe", onda se ne radi o tome da je ona snob niti da juri materijalno – radi se samo o tome da ona želi odraslu, odgovornu osobu uz sebe, a on s takvim ponašanjem to nije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.