Nije više htela da ga vidi zbog ove SITNICE

Kakve sve „sitnice“ mogu da utiču na nečiju odluku hoće li ponovno da odu na sastanak sa nekim, pokazalo se i u nedavnom slučaju jedne žene čija je prijateljica objavila detalje na britanskoj društvenoj mreži „Mumsnet“.

Devojka je navela je kako njena drugarica ne bi trebalo ponovo da se sretne sa muškarcem, budući da je on za nju učinio nešto neoprostivo, neočekivano i neprihvatljivo. Nakon što su se dobro proveli, par je krenuo svojim kućama. Muškarac je pozvao Uber pre nego što je to učinila žena, pa je njegov taksi vozač stigao prvi.

Muškarac je seo u automobil i krenuo kući. Žena je svog vozača Ubera još malo pričekala. „Ostavio ju je tako da čeka sama u noći, na ulici. A sada se želi sa njom ponovo da izađe. Ona ne želi da mu da drugu priliku i ja se slažem, ali dvoje ljudi smatra da bi ipak trebalo.“ Ne bi li on, kao muškarac, trebalo da sačeka i vidjeti da žena sedne u automobil i tek nakon što ju je otpratio da pozove taksi?

Reč je o osobama na početku četrdesetih, znači nije reč o mladoj osobi koja još nije naučila neke stvari u životu, pojašnjava prijateljica kojoj je zasmetalo ovakvo ponašanje.  Kroz brojne kmentare pokazalo se kako mnoge žene smatraju da muškarac nije napravio ništa loše, posebno  jer su pozvali taksii na jednoj od najprometnijih ulica Londona gde je nezgodno stajati duže vreme čekajući drugi taksi. Uostalom, jedna je žena napisala, „reč je o ženi u četrdesetim godinama života. Zašto ona sama ne bi sebi pozvala taksi da je odveze do kuće?“ „Da neko za mene naručuje hranu u restoranu ili mi naručuje taksi, ja bi od takvog muškarca pobegla“, bio je jedan od komentara.

„Žena je odrasla i samostalna. Neka tako počne i da se ponaša.“ Ipak, neke su se složile sa napisanom objavom da je reč o bontonu. „Ni ja ne bi opet izašla sa njim da me ostavi tako nasred ulice da čekam taksi. Imam standarde, a ovo je stvar (ne)kulture samo tako ostaviti ženu nakon sastanka da čeka prevoz.“

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike