U trendu

Nije za svakog: Ova metoda za duži i bolji orgazam osvojila je svet

Ponekad partneri osećaju da im nešto nedostaje u vezi. Dug i strastven seks može biti ključ produbljivanja vaše veze. Postoji umetnost produžavanja odnosa koja, kao nijedna druga metoda, zaljubljene emocionalno zbližava i može da diverzifikuje seksualni odnos. Reč je o tehnici poznatoj kao indijska karezza.

O čemu se radi u ovoj tehnici?

Karezza je oblik erotskih milovanja. Prema istraživaču Džonu Humfreiju, ova metoda pozitivno utiče na zdravlje (smanjuje stres, ublažava simptome seksualne disfunkcije i smanjuje rizik od srčanog udara). Ljudi koji imaju redovan seks doživljavaju snažne fluktuacije dopamina koje brzo opadaju nakon dostizanja orgazma. Drugačije je u slučaju karezoze – pozitivno utiče na hormonsku ravnotežu.

Šta je karezza?

Karezza je metoda koja se oslanja na nežne pokrete i spor prodor, odbacujući brze pokrete i tražeći fizičko zadovoljstvo. Tokom takvog odnosa važna su milovanja, česti poljupci, gledanje u oči i sinhronizacija disanja . To je nežan i strastven seks.

Ova tehnika zahteva sposobnost kontrole sopstvenog tela. Ako neko od ljubavnika oseti približavanje orgazma, uvode kratku pauzu. Karezza se zasniva na ideji da se izgradnja odnosa i intimnosti ne bi trebala fokusirati na postizanje orgazma, već na pružanje jedno drugom zadovoljstva, bliskosti i nežnosti.

Kegelove vežbe – zatezanje mišića oko penisa tokom seksualnog odnosa žene su od pomoći u uvođenju Karezz metode . Seksualni položaj koji dobro funkcioniše za vežbanje ove metode je iab-ium (muškarac sedi skrštenih nogu, a žena mu naslanja zadnjicu na butine i obavija ga oko bokova) .

Doktor Kenneth Rai Stubbs, autor Osnove tantre, preporučuje muškarcima da ostanu unutar žene 10 minuta i da se kreću samo toliko da bi održali erekciju. Ljubavnici bi trebali izjednačiti disanje i održavati kontakt očima kako se ne bi fokusirali samo na fizičke osećaje, već i na emocionalne.

Muškarac može ući u partnerku tek nakon delimičnog gubitka erekcije, a zatim ga povratiti zahvaljujući plitkim potiscima. Pokreti žene su važni za održavanje erekcije kod partnera. Trebala bi se koncentrirati na zatezanje Kegelovih mišića oko penisa. Partner može čak postići nekoliko orgazama tokom odnosa, ali muškarac bi trebao ostati u fazi požude što je duže moguće.

Ova umetnost im omogućava da postignu najveći stepen produbljivanja intimnosti i zadobiju zadovoljstvo od ljubavnika kakvo im nijedan drugi oblik ne može pružiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар