U trendu

Kako da znate da ste doživele orgazam?

U vezi ste neko vreme i počeli ste da spavate sa svojim dečkom (nadamo se da ste dovoljno stari za to). Lepo vam je, uživate u intimnosti, uživate u vođenju ljubavi. I inače se dobro slažete s dečkom, sve je super. Samo vas muči jedno pitanje: u seksu uživate, to da, ali da li i doživljavate orgazam?

Dečaci prilikom orgazma ejakuliraju, to jest, izbacuju semenu tečnost, tako da oni uvek znaju da li su doživeli orgazam, ali kako devojka da zna da li je doživela orgazam? Zna da treba da joj bude jako lepo prilikom orgazma, i bilo joj je lepo dok je vodila ljubav, ali da li je to – to?

Na ovo pitanje nije lako odgovoriti, jer devojke mogu na različite načine da osete orgazam. Nekim devojkama se orgazam čini kao talasi toplote koji im obuzimaju celo telo. Drugima se čini da tonu (na prijatan način), a nekima da lebde. U principu, orgazam traje nekoliko sekundi i prilikom njega se mišići vagine ritmički opuštaju i stežu. Ukoliko ovi mišići baš i nisu razrađeni (razrađuju se, kao i svi ostali mišići, vežbom), što je čest slučaj kod mladih devojaka, može se desiti da orgazam bude slab, nekada toliko da ga devojka i ne oseti.

Naravno, postoji mogućnost i da devojka ne doživi orgazam. Seks ne podrazumeva da će biti i orgazma. Da bi devojka doživela orgazam, neophodno je da u potpunosti bude opuštena, da se u potpunosti preda i izgubi kontrolu nad telom – a lako može da se desi da se još uvek malčice (ili i malo više) bojite svega toga i da niste u stanju da se dovoljno opustite. Ako je tako, bez brige.

Kao i većina stvari u životu, i uživanje u seksu je nešto što se uči. Kako devojka postaje starija, tako je i njeno telo sve više u stanju da doživi intenzivna seksualna iskustva, pa i sve jače i jače orgazme. Zato, čak i ako sada ne doživljavate orgazme ili niste sigurne da li ih doživljavate, probajte da ne brinete mnogo zbog toga – kako budete sazrevale i učile, tako će i orgazmi postajati sve jači – i bićete vrlo sigurne da ste ih doživele.

Uključite se u nadahnutu i duhovitu diskusiju o ovoj temi…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Погледај коментаре (1)