U trendu

Novi dejting trend razočarao mnoge: Da li znate šta je „snowmanning“?

Uz ghosting i njemu slične savremene termine u dejtingu, sada se pojavio i novi termin: „snowmanning“, prenosi news.com.au.

Ovaj izraz skovala je stranica za upoznavanje eHarmony. Izraz postoji kako bi opisao prazničnu romansu koja se u osnovi „topi“ kada praznici prođu.

„Božić je odlična prilika za slavlje i pruža mogućnost za druženje i upoznavanje nekoga posebnog“, objasnila je Rachel Lloyd, stručnjak za odnose za ovu web stranicu.

Dopadate se jedno drugom, nastavljate flert i dopisivanje, ali vas ipak nije pozvao na ponovni dejt?

„Međutim, kada piće prestane da se toči i svećice se ugase, ponekad se početna navala hemije izgubi. Naše istraživanje pokazuje da se mnogo ljudi povuče iz tih novih odnosa, što je trend koji nazivamo ‘snowmanning'“, rekla je Lloyd.

Prema stranici za upoznavanje, procenjeno je da će 53 posto onih koji su učestvovali u prazničnom flertu postati žrtve „snowmanninga“ u sledećih desetak dana.

Ako pokušavate da kontrolišete partnera, ili oboje pokušavate da kontrolišete jedno drugo, ljubomora raste, a ljubav se polako povlači u drugi plan sve dok sasvim ne iščili. Evo kako da to sprečite.

Kako se veruje, ovaj izraz je inspirisan animiranim filmom Snowman iz 1982. godine. U filmu dečak napravi Sneška belića koji magično oživi, a par zajedno putuje na Severni pol kako bi našli Deda Mraza. Međutim, nakon dana avanture, sunce izlazi i otapa Sneška, a dečaku ostaju samo dragocena sećanja na dobra vremena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.