U trendu

Obožava vas – a onda nestane

Muškarci nekada mogu da budu potpuno nejasni ženama. Recimo, sledeća situacija: njih dvoje su počeli vezu, sve se brzo odvija, oduševljeni su jedno drugim, on joj izražava svoje obožavanje (neki bi rekli, obožava je do imbecilnosti) – a onda jednostavno nestane. „Ni pismo, ni razglednica“.

Ženama, naravno, tu ništa ne bude jasno – pa izgledalo je da je sve ne u redu nego fenomenalno, zašto se odjednom izgubio? Zašto ne odgovara na pozive, ne javlja se, u čemu je problem? Ovde je najčešće objašnjenje da se radi o nezrelom muškarcu. Zaleteo se u vezu – jeste, lepo mu je bilo – izleteo se s gomilom nepromišljenih i neumerenih izjava, a onda se isprepadao i pobegao. Pošto je nezreo, neodgovoran i kukavica, čak se i ne javi da kaže da je veza gotova.

Može li se nekako sprečiti da do ovakvog bekstva dođe? Može, ako imate snage za to. Ako ste sposobni, mada su i vas ponele emocije i uživate u njegovim izlivima obožavanja, da ne dopustite da se stvari dešavaju sumanutom brzinom, već postepeno, korak po korak – tada će i on imati vremena da se polako prilagodi promenama u svom životu, pa je manja šansa da će tek tako pobeći. Postoji, doduše, mali problem s ovim savetom – potrebno je da ste u stanju da, preplavljene intenzivnim emocijama, vrlo brzo procenite hoće li on biti kukavica ili ne (mada, to se može rešiti tako što ćete preventivno usporavati stvari ako vam se čini da idu brzo, makar vam se i dopadala ta brzina), a onda još treba i skupiti snagu da usporite nešto što u tom trenutku zapravo uopšte ne želite da usporavate.

I, jednom kad on tako pobegne, da li to znači i kraj veze? Logika kaže: „Da, nezreo je, kukavica, nije sposoban za vezu“, ali se u praksi dešava da on posle nekog vremena shvati da se stvarno „zatreskao“ i da ne želi da bude bez vas – da shvati da je, zarad toga da bude s vama, spreman da prevaziđe svoje strahove. Da li prihvatiti njegov povratak, ako ga bude? Da, ako to želite – ali budite na oprezu nakon toga, jer se u nekim slučajevima desi da on ponovo pobegne, ili da se ponaša toliko neodgovorno da vi raskinete s njim. Naravno, mi vam želimo da sve bude u redu i da uživate u dugoj, lepoj vezi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.