U trendu

Odgovorite im što pre

Mnogo je toga što ženu može iznervirati kod muškarca s kojim je u vezi (ili s kojim razmišlja da bude u vezi), baš kao što je mnogo toga što bi moglo da iznervira muškarca. Jedna od stvari koje najviše nerviraju žene jeste kada on odugovlači s odgovorom na njenu poruku ili zahtev.
A to nije nimalo retko. Ona mu pošalje SMS poruku, a odgovor dobije nekoliko sati kasnije ili sledećeg dana. Ili ga zamoli da izbaci đubre ili izađe po mleko, i njemu su potrebni sati da bi ustao i obavio to. Muškarci često ne vide u čemu je tu frka, zašto bi to moralo odmah. Polako, ima vremena. Žene ne vide kako muškarci ne shvataju koliko im takvo ponašanje smeta. Još im i više smeta kada više nisu u stanju da čekaju, ponove zahtev ili ponovo pošalju poruku; neprijatno im je što moraju da ponavljaju, a on ih pogleda "belo" i pita šta im je ili ih optuži da zvocaju.
Postoje situacije kada on nije u stanju da odmah odgovori na njenu poruku; moguće je da se kod njega dešava nešto hitno, bilo na poslu, bilo s nekom njemu dragom osobom. Međutim, često bi on mogao odmah da odgovori ili da ispuni zahtev, ali mu ili misli skrenu na nešto drugo pa zaboravi, što je za ženu uvredljivo i oseća se kao da mu nije bitna, ili namerno neće odmah da odgovori ili ispuni zahtev, kako bi on tu bio glavni, a ne ona nešto da mu zapoveda, ne da on nešto odmah juri da odgovori ili uradi. Ženina reakcija na to bude nerviranje, nezadovoljstvo, nervoza, osećaj da njega nije briga, a ako se takvo ponašanje često ponavlja, vremenom počinje da se pita šta će joj takav – kakav je to ravnopravni partner koji ni na poruku ne može da odgovori, koga treba opominjati da nešto uradi češće nego dete? To nije muško, a ako i jeste muško, za nju, njene želje i molbe je krajnje nezainteresovano.
Dragi naši muškarci: kada vam ona pošalje poruku ili vas zamoli da nešto uradite, a nije precizirala vreme niti da se to može obaviti kasnije, želi odgovor ili da to uradite odmah. Što više odlažete, to se ona sve više nervira i sve više se oseća zanemareno, a posle nekog vremena, kad pomisli na vas, sve ređe misli na ljubav, a sve više na nerviranje – i tako dok prema celoj stvari, kao i prema vama, ne postane ravnodušna.
To što ponekad ne odgovorite odmah ili ne učinite odmah ono što vas je zamolila neće ugroziti vezu, naročito ne ako imate dobar razlog za to koji joj kasnije saopštite. Ali, pokušajte, kad je to moguće, da i odgovarate i molbe ispunjavate odmah – vaša draga će vam na tome biti zahvalna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.