On ju je „čuvao“ – i izgubio

Postoje muškarci koji će za ženu do koje im je jako stalo, ali s kojom i ne pokušavaju da počnu ljubavni odnos (ne radi se o tome da je ona udata ili nezainteresovana), reći da je "čuvaju", a u međuvremenu će izlaziti i zabavljati se s drugim ženama, pod implicitnom pretpostavkom da će ih dama koju "čuvaju" verno čekati. Prilično se iznenade kad otkriju da je njoj dosadilo čekanje i da je našla drugog.
Takvim muškarcima, u principu se radi o nezrelim osobama (nema veze s tim koliko godina imaju), svaka ljubavna veza se "potroši". Oni se nikada zaista ne vezuju, već nastavljaju da istražuju. Nekada se radi o tome da se on nije dovoljno "naludovao", nekada o tome da se plaši vezivanja, nekad o nečem trećem, četvrtom, petom; tek, ono što smatra ljubavlju on tretira kao nešto što se potroši, i zato onu ženu do koje mu je stalo više nego do ostalih "čuva", odnosno ne upušta se u odnos s njom, kako mu se i ta ljubav ne bi "potrošila".
A ona? Njoj se on verovatno u početku jako dopao. Moguće je i da je veoma dugo bila snažno zaljubljena u njega i nadala se da će se on "smiriti", "prizvati pameti", da će uvideti da će jedino s njom biti srećan… Međutim, njena osećanja ne bivaju uzvraćena, ne zaista. On možda održava nekakvo poznanstvo s njom i tako je drži u nadi da ima šanse s njim (on i sam veruje da ona ima šanse s njim, da će ona biti njegova izabranica – jednog dana, ko zna kad), ali pre ili kasnije, pošto "njihovo vreme" ne dolazi, njena ljubav prestaje i ona nalazi nekog drugog. A što je više vremena provela čekajući ga, to je više ljuta na njega (a i na sebe) što je tolike godine svog života straćila čekajući nekoga ko je večito negde drugde, s nekom drugom.
Ljubav nije vekna hleba pa da se potroši (a i veknu hleba da ostavite na stranu i "čuvate", ubajatila bi se). Ako vas neko "čuva", na takvog je najčešće najbolje zaboraviti; ko zna kad će se setiti da vas i "upotrebi", i da li ćete ga tada još uvek hteti. Živite svoj život; ne dopustite da to što on ne može da se smisli (to jest, to što bi on da vas čuva kao rezervu, valjda za dane kad ga nijedna ne bude htela) postane vaš problem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.