U trendu

On nakon seksa

Vodili ste ljubav i bilo vam je predivno. Želite to i da mu kažete, da se svijete u njegovom naručju i da mu pričate kako vam je lepo bilo, da pričate o onome što ste radili. Međutim, on ćuti. Čini se da vas i ne sluša. Postavite mu pitanje, a on ustaje i pretražuje frižider. Pitate se u čemu ste pogrešile. Iako vam se činilo da je stvarno uživao dok ste vodili ljubav, uplašite se da on zapravo i nije uživao i da je zato tako ćutljiv. Neće da vam kaže – da vas ne povredi, ali nije mu bilo lepo, a sada se teši kolačima iz frižidera.

Ne brinite: ne radi se o tome. Bilo mu je lepo. Samo, muškarci ne vole da pričaju nakon vođenja ljubavi. Ako ih vođenje ljubavi jako iscrpe, najviše vole da spavaju posle toga. Ukoliko nisu baš toliko iscrpljeni, uglavnom vole da se izležavaju u tišini i da lenjo razmišljaju o tome čega slatkog ima u frižideru dok ne skupe snage i volje da odu po to.

Da li to znači da im vi smetate nakon vođenja ljubavi? Nikako! Vole da spavaju posle seksa – pored vas, ili da se lenjo izležavaju – opet pored vas. Pričanje je ono što ne vole i za čim nemaju nikakvu potrebu. To ne znači da ih ne zanima da li ste uživale; to ih i te kako zanima, ali ne morate im sledećih sat vremena prepričavati svaki detalj u kome ste uživale. Osmeh uživanja može da bude sasvim dovoljan znak da vam je bilo lepo.

Međutim, vama baš prija da pričate posle vođenja ljubavi, ili da se mazite i pričate. Samo ležanje vam nije dovoljno; ne sviđa vam se ta tišina i potpuna neaktivnost, stvarno vas iritiraju. Ako je baš takav slučaj, pokušajte sa svojim dragim da nađete nekakav kompromis, recimo, zajedničko tuširanje nakon vođenja ljubavi. To bi moglo oboma da vam prija – topla voda, mirišljavi gel za tuširanje, intimnost – i da vam pruži dovoljno aktivnosti da ne osećate toliku potrebu za pričom. Plus, ko zna na šta će vas još to zajedničko tuširanje podstaći…

Ukratko: bez priče nakon vođenja ljubavi. Ako vam je potrebno još nešto da vam upotpuni „ugođaj“, nađite kompromis sa svojim dragim – kompromis koji ne uključuje priču.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.