On obećava da će se razvesti

Situacija iz naslova mnogima zvuči i previše poznato: ona izlazi s oženjenim (nije oženjen njom), on tvrdi da nije srećan u braku i da će se razvesti, i to tako traje, i traje, i traje… Ono što se damama najčešće savetuje jeste da se drže dalje od takvih situacija, i to je dobar savet.
Kao jedno, nemoralno je imati vezu s tuđim suprugom (ili s tuđom suprugom, svejedno). Iako osoba koja je u vezi s tuđim suprugom tehnički ne vara nikog, učestvuje u varanju, i takvo ponašanje joj najčešće ništa dobro ne donese – u najvećem broju slučajeva on ostane sa svojom suprugom, a čak i ako se razvede, onu koja je izlazila s oženjenim nazivaće veoma ružnim imenima, od kojih je "rasturačica brakova" još i jedno od pristojnijih.
Pored toga, ukoliko je on još uvek u braku, emotivno nije dovoljno distanciran od te veze kako bi mogao da ima vezu s nekom drugom ženom. A to znači da se neretko desi da mu ta druga žena posluži, između ostalog, za odlaganje emotivnog otpada – njoj će se žaliti na sve što mu ne valja u braku, imaće seks s njom, a zatim će se vratiti svojoj venčanoj supruzi, dok će druga žena uvek biti – pa, druga žena.
A čak i da se on razvede (što najčešće ne uradi, već mu ljubavnica posluži samo da se rastereti od onoga što ga frustrira), kako ta ljubavnica da zna da će njoj biti veran? Nikako – ako je bio sposoban da prevari osobu kojoj je obećao vernost, s kojom, možda, ima i decu, s još manje griže savesti biće sposoban da prevari onu koja mu je u prethodnoj prevari aktivnim učešćem pomagala. Plus, već je pokazao da ne ume ili da ne želi da na častan način reši problematičan odnos, pa se takvo ponašanje može očekivati i u budućnosti.
Zbog svega navedenog, najbolje je ne upuštati se u veze s onima koji su već u vezi ili braku. U najvećem broju slučajeva se loše završi, i ljudi se pitaju šta im je to trebalo i zbog čega su na tako nešto straćili deo svog dragocenog života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.