On, ona i toalet

Naslov ovog teksta može zvučati čudno – kakve veze ima toalet s muško-ženskim odnosima? Ako su se muškarac i žena tek upoznali, najčešće nema nikakve. Međutim, jednom kad dođe do zajedničkog života, ili do toga da iole duže vreme provode zajedno (kod njega, kod nje, u hotelu…), toalet vrlo lako može da postane predmet rasprava ili barem predmet nelagode. Tu je, recimo, pitanje zadržavanja u toaletu – oko toga, čak i među veoma zaljubljenim parovima, mogu da izbiju žučni sukobi. A tu je i pitanje opuštenosti.
Što se muškaraca tiče, jednom kada se opuste pored svoje partnerke, veliki broj njih je u stanju da nuždu obavi i dok je partnerka u toaletu ili da opušteno zaborave da zatvore vrata toaleta za sobom (koju god nuždu da obavljaju). Da li i žene ispoljavaju svoju opuštenost u vezi na takav način? Možda i postoji neka takva žena, ali, generalno uzev, nema šanse. Kada se žena opusti, u stanju je da obavi nuždu u istom stanu u kome se nalazi muškarac. On neće biti prisutan u toaletu u to vreme, vrata toaleta obavezno ostaju zatvorena – sasvim je moguće, i zaključana, za svaki slučaj.
S druge strane, kada muškarac na javnom mestu mora da ode u toalet, nećete ga čuti da pozove ortaka da ide s njim. Otići će sam, obaviti posao i vratiti se. Ukoliko se u toaletu trenutno nalazi još neki muškarac, onaj prvi će ga eventualno pozdraviti klimanjem i nikakve međusobne priče neće biti. Žene, kao što verovatno znate, postupaju sasvim drugačije – često će u toalet pozvati i svoju prijateljicu. Prijateljica je tu da im pridrži torbicu, pred prijateljicom se veliki broj žena neće stideti da obavi nuždu, naprotiv, lagodno će ćaskati s njima. Uzgred, ako ste se nekada pitali kakve to "tajne razgovore" žene vode kad zajedno odu u toalet, odgovor je da nikakvih tajni nema – pričaće o potpuno istim stvarima o kojima i inače pričaju, baš kao da i dalje sede za stolom.
Da li to što se žena na takav način opusti pred drugom ženom (da ne bude zabune, ne postupaju sve pripadnice nežnijeg pola ovako – nekima će takav postupak biti izuzetno odbojan i videće ga kao nekulturan) znači da će s vremenom postati na isti način opuštena i pred svojim partnerom? Ne. Kad je partner u pitanju, obavljanje nužde je nešto što se radi u privatnosti. Žene bi bile veoma zahvalne svojim partnerima kada bi se i oni pridržavali istog pravila – ako i ne gunđa svom dragom zbog takvog ponašanja, to je zato što sebe prisiljava na toleranciju, a ne zato što joj je to normalan gest opuštenosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.