Ona se žali – pa prestane

Ona zvoca, zvoca, zvoca, puna je žalbi… Zvuči vam poznato? Žena koja se stalno žali na nešto ume da bude zaista naporna – a, kada ženi nešto ne odgovara u vezi, kada joj nešto smeta, uglavnom ne okleva da se žali (izuzev ako je od onih koje su vaspitane da ćute i trpe i rade sve što im se kaže). Muška reakcija na žalbe vrlo retko bude „dobro, hajde da razgovaramo i vidimo u čemu je problem“; muškarac se češće povlači, videvši žalbu samo kao optužbu na svoj račun, i nada se da će problem proći sam od sebe. A onda?

U nekim slučajevima, ako ženine žalbe ne prestanu, muškarac počne da traži „utehu sa strane“ – neku ženu koja će ga „posmatrati kao muškarca“ i koja se neće žaliti. U nekim drugim slučajevima muškarac bira da radije provodi vreme na piću s društvom nego kod kuće sa ženom koja se stalno žali. U trećem slučaju… Poenta je, muškarac ne pokuša da reši problem, nego se samo povlači i čeka da sve prođe samo od sebe. Onda mu se učini da je taktika upalila, jer je ona prestala da se žali. Super! Šta god da joj je bilo, prošlo ju je i sad je sve u redu. Da li je?

Kada se žena dugo žali, on se povlači i ne pomaže niti bilo šta menja, a onda ona odjednom prestane da se žali, to može vrlo lako da bude znak za uzbunu. O, da, našla je ona rešenje – možda s nekim drugim muškarcem, a možda i bez drugog muškarca, samo će da ostavi onog s kojim je i koji ignoriše njene dugotrajne žalbe. On misli da je njoj prestalo da smeta šta god da joj je smetalo – a njoj je to prestalo da smeta jer ionako planira da okonča vezu. Šta učiniti da do prekida ne dođe?

U ovoj fazi obično je već kasno da se učini bilo šta, ali ako se reaguje ranije, do te faze ne mora da dođe. Tome mogu da doprinesu oboje. Ono što joj smeta ona ne mora da formuliše kao žalbe (jer se na njih reaguje kao na napad, a onda će se on samo braniti, neće ni pokušati da nešto rešava) i da „ne ide od Kulina bana“, već da samo bez ikakvih optužbi konkretno kaže šta je problem; tada će i on biti spremniji da pomogne u smišljanju rešenja. Ono što on može, ako ona počne sa žalbama, jeste da ne zabije glavu u pesak, već da pokuša da ustanovi u čemu je problem, šta je to što joj zaista smeta (može da pomogne ako o tome razmišlja kao o problemu koji je iskrsao usred obavljanja poslovnog zadatka i koji blokira normalno i efikasno obavljanje zadatka), te da proba da smisli rešenje za to.

Ukratko: u ovakvim situacijama pomaže bolja i zrelija komunikacija, komunikacija dve odrasle osobe umesto komunikacije dva deteta od kojih svako hoće da bude po njegovom. Tada neće doći do: „Super, konačno se ne žali više – hej, gde je nestala?“, već će se veza održati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.