U trendu

Ona zarađuje znatno više

Povremeno se priča o problemu koji može nastati ukoliko ona zarađuje znatno više nego on, ako je ona u svom poslu znatno uspešnija nego on. Mnogi muškarci će reći da im je to u redu, baš super ako je tako, ali malo koji se zaista tako oseća.
Nemali broj žena ne vidi ništa loše u tome ako zarađuju više od svog partnera. I, žele da i njihovom partneru to ne smeta – ako je voli, podržavaće je, podržavaće svaki njen uspeh, pa i poslovni i finansijski. Mnogi muškarci će se naglas složiti s tim, ali se neće zaista osećati tako.
Neki će se šaliti, pitati gde mogu da nađu takvu sjajnu ženu koja bi želela da bude s njima. Neki će reći da im je to super, mogu da lenčare a ona se brine o njima. Ima i onih koji će reći da bi bili ponosni da budu s takvom ženom – ona je jaka, izuzetno sposobna, i mora da su i oni nešto posebno ako je takva žena odabrala baš njih. Međutim…
Međutim, mnogim muškarcima, ma šta naglas rekli, nije nimalo svejedno ako ona zarađuje više nego oni. U redu je ako i ona zarađuje, i ako ima neki svoj dinar. U redu je i ako je u tom trenutku malčice uspešnija od njih. Ali, ako je toliko uspešnija da im je jasno da oni u svom poslu nikada neće toliko postići? Ili, još gore, ona je uspešna, a oni nezaposleni? To teško pada. Veliki broj muškaraca želi da oseća da ima moć, uspeh u zarađivanju i na poslu poistovećuju s tim, i osećaju se inferiorno ako je žena u tome bolja. Uspešna žena će im biti privlačna, da, ali će se radije opredeliti da budu uz manje uspešnu, uz koju mogu da se osećaju snažno, kao hranitelji porodice.
Ne kažemo da su svi muškarci takvi. Daleko od toga. Ali, muškarac mora da bude emotivno veoma jak i da ima veliko samopouzdanje kako bi prihvatio kao partnerku ženu koja je finansijski i poslovno znatno uspešnija od njega. Takođe, mora da bude sposoban da ne vrednuje sebe u potpunosti prema tome koliko mu je uspešna kartijera i koliko zarađuje, već prema tome što zna ko je, što razume koliko znači voljenoj osobi baš takav kakav je, i što je u stanju da bude srećan zbog partnerkinog uspeha umesto da bude ljubomoran na njega.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.