Oni i vaša koža

Jedna od stvari koje će muškarac svakako primetiti na ženi jeste njena koža – ali kao i u drugim stvarima, muškarci ni tu nisu sitničavi, i ono što se ženama čino kao nešto upadljivo neprijatno oni uglavnom neće ni primetiti.

Foto: Debra123/Pixabay.com

Foto: Debra123/Pixabay.com

Recimo, njoj je baš na dan prvog sastanka iskočila bubuljica. Ili ima neku malu fleku na koži, ili nešto slično. Njoj to jako smeta, a radi se o nečemu što većina muškaraca neće ni konstatovati, a i onima koji to primete neće biti bitno, izuzev ako tu ženu pokušavaju da unajme za posao za koji kože mora da joj bude besprekorna.
S druge strane, ako žena pokuša da tu bubuljicu ili flekicu prikrije gomilom šminke, muškarci će to primetiti. Ne bubuljicu, već preveliku količinu šminke – i to im se neće dopasti, pitaće se šta to toliko strašno ona ima da sakrije (nešto veličine bubuljice neće im pasti na pamet, jer ne smatraju neophodnim da se takva sitnica uopšte krije a kamoli da se prekriva enormnom količinom korektora i pudera).
Takođe, muškarac će primetiti i ako je žena preterala sa sredstvom za samopotamnjivanje, ili ako je previše vremena provela u solarijumu. Preterivanje sa sredstvom za samopotamnjivanje dovodi do narandžaste kože ili drugih smešnih efekata (takav izgled teško da je nekom privlačan), a previše vremena u solarijumu dovodi do kože neprirodno tamne boje (naročito u zimskim mesecima), kao i do oštećenja i ubrzanog starenja kože – a može i te kako da bude zastrašujuće ako ste u stanju da same sebi na taj način uništavate kožu.
Umesto preterivanja, umerenost i dobra lična higijena daju znatno privlačnije rezultate. Koža koja izgleda čisto i sveže i negovano, i kao da bi bila mekana na dodir jeste naprivlačnija. Ne kažemo da vam zabranjujemo da koristite velike količine korektora i pudera za prikrivanje, da se samopotamnjujete, da provodite puno vremena u solarijumu – radi se o vašem telu i vašem životu, na vama je da odaberete kako ćete postupiti – ali za privlačan izgled redovna higijena i kvalitetna krema za kožu su sasvim dovoljni.

Ostavite komentar

Ostavite komentar