U trendu

Oni i vaša koža

Jedna od stvari koje će muškarac svakako primetiti na ženi jeste njena koža – ali kao i u drugim stvarima, muškarci ni tu nisu sitničavi, i ono što se ženama čino kao nešto upadljivo neprijatno oni uglavnom neće ni primetiti.

Recimo, njoj je baš na dan prvog sastanka iskočila bubuljica. Ili ima neku malu fleku na koži, ili nešto slično. Njoj to jako smeta, a radi se o nečemu što većina muškaraca neće ni konstatovati, a i onima koji to primete neće biti bitno, izuzev ako tu ženu pokušavaju da unajme za posao za koji kože mora da joj bude besprekorna.
S druge strane, ako žena pokuša da tu bubuljicu ili flekicu prikrije gomilom šminke, muškarci će to primetiti. Ne bubuljicu, već preveliku količinu šminke – i to im se neće dopasti, pitaće se šta to toliko strašno ona ima da sakrije (nešto veličine bubuljice neće im pasti na pamet, jer ne smatraju neophodnim da se takva sitnica uopšte krije a kamoli da se prekriva enormnom količinom korektora i pudera).
Takođe, muškarac će primetiti i ako je žena preterala sa sredstvom za samopotamnjivanje, ili ako je previše vremena provela u solarijumu. Preterivanje sa sredstvom za samopotamnjivanje dovodi do narandžaste kože ili drugih smešnih efekata (takav izgled teško da je nekom privlačan), a previše vremena u solarijumu dovodi do kože neprirodno tamne boje (naročito u zimskim mesecima), kao i do oštećenja i ubrzanog starenja kože – a može i te kako da bude zastrašujuće ako ste u stanju da same sebi na taj način uništavate kožu.
Umesto preterivanja, umerenost i dobra lična higijena daju znatno privlačnije rezultate. Koža koja izgleda čisto i sveže i negovano, i kao da bi bila mekana na dodir jeste naprivlačnija. Ne kažemo da vam zabranjujemo da koristite velike količine korektora i pudera za prikrivanje, da se samopotamnjujete, da provodite puno vremena u solarijumu – radi se o vašem telu i vašem životu, na vama je da odaberete kako ćete postupiti – ali za privlačan izgled redovna higijena i kvalitetna krema za kožu su sasvim dovoljni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar