U trendu

Ono u čemu uživate se menja

Nekada se desi da s voljenom osobom uopšte ne uživate u onome u čemu ste nekada izuzetno uživali. Onda se upitate šta tu nije u redu, da li se ljubav gasi, da li vam ta osoba postaje sve manje privlačna… Nije nemoguće da je tako, ali postoji i mogućnost da se promenilo ono u čemu uživate.
Dešava se da silne muke imate dok ne otkrijete šta je to što vam prija – u seksu, na primer. A onda to još treba i voljenoj osobi staviti do znanja a da ne ispadne da im dajete instrukcije i naređujete im šta da rade. I, nakon nekog vremena, iako vam ta osoba, prema kojoj i dalje osećate ljubav, radi to u čemu bi trebalo da uživate – vi ništa. Nema zadovoljstva. Tu bi moglo da se radi jednostavno o tome da vam sad nešto drugo pruža zadovoljstvo (ovde je seks uzet kao primer, može da se odnosi i na druge aspekte veze).
Ima onih koji najviše vole "kratko i žestoko". A kako godine prolaze, sve im se više sviđa da ide polako, uz više emocija, više međusobne bliskosti, da mogu da osete svaki trenutak zasebno. Kod nekih bude obrnuto. Kod nekih je neka treća, četvrta, pedeseta varijanta. Poenta je da to što u nekom trenutku želite, što vam najviše prija, što vas ispunjava, nije "zakucano vo vjeki vjekov", već se vremenom menja, baš kao što se i vi vremenom menjate, niste ista osoba sa petnaest, dvadeset pet, četrdeset godina.
Ako vam nešto ne prija, ne ispunjava vas, probajte s nečim drugim (naravno, to isprobavanje drugačijeg ne treba da bude nešto što bi povredilo voljenu osobu, osim ako je baš došlo do toga da veza ne funkcioniše nikako i da je jedina zdrava stvar za oboje ta da se veza okonča; tu će onda neizbežno biti bola za oboje). Nastavite da isprobavate, može i uz pomoć voljene osobe (zavisi o čemu se konkretno radi), dok ne nađete šta je to u čemu sada uživate.
Nema ničega što je takvo kakvo je i što će baš takvo, do najmanjeg detalja, ostati dok je sveta i veka. Jednom kad prihvatite da je povremena promena normalna stvar u životu, postaje lakše prilagoditi joj se jednom kad do nje dođe, i upustiti se u novo istraživanje, baš kao što ste nekad uz istraživanje otkrili šta je to što želite, u čemu uživate, šta vas ispunjava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.