Oprez: O ovim stvarima se NE PRIČA posle seksa

Volite li da razgovarate sa svojim partnerom neposredno posle seksa onda ste na poprilično osetljivom terenu, prenosi Prva.rs.

Terapeutkinja za seks Eliza Bokin ističe kako su svi ljudi pre, za vreme i nakon seksa u najranjivijem mogućem stanju i da određene teme mogu nepovoljno uticati na emocije, raspoloženje, ali i iskrenost odgovora. Zato sledeći put izbegavajte ovih šest tema nakon seksa.

Nemojte kritikovati partnerovu seksualnu izvedbu
Čak i ako niste bile najzadovoljnije na svetu, nemojte početi da ga kritikujete odmah nakon samog čina. To vreme radije iskoristite za razmenjivanje nežnosti, a o mogućim poboljšanjima po pitanju seksa razgovarajte kasnije.

Nemojte komentarisati telo partnera
Upozorite li partnera neposredno nakon seksa da bi trebao da se vrati u teretanu, verovatno ćete ga toliko posramiti da će početi da odbija intimne odnose s vama. Ako ga zaista volite, nakon seksa radije razgovarajte o tome šta vam se na njemu najviše sviđa.

Izbegavajte razgovor o nekim nerešenim problemima
Svi nakon seksa žele ostati u zen fazi što je duže moguće. Zato nemojte razbijati idilu razgovorom o svekrvi ili neplaćenim kaznama za parkiranje.

Ne spominjite bivše partnere
Upoređivanje ili sećanje na bivše partnere uvek je loša ideja, a nakon seksa pogotovo. Pokušajte tu temu izbegavati uvek.

Ne pitajte ga gde je naučio određenu veštinu
Osim što ne treba da spominjete svoje bivše, nemojte ga podsećati ni na njegove. Ako vam se sviđa to što radi, jednostavno ga pohvalite bez znatiželje za pozadinskom pričom.

Zaboravite na ozbiljna pitanja o budućnosti vaše veze
Posebno ako je reč o nečemu što je poprilično sveže i što s druge strane možda još uvek nije nešto ozbiljno. Ako zaista želite da znate njegove namere, pitajte ga to na suptilan način za vreme večere, kafe ili šetnje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.